Juli 2012

Plötsligt händer det…

26 juli

Idag ropade både långhusse och mammamatte på mig när jag låg och vilade. Jag hörde på deras röster att det var något extra på gång. PLÖTSLIGT hittade jag korv på min plats i hallen, där jag annars tvingas ligga och lukta på deras gourmetmiddagar. Misstänkte att det var några överblivna delar från en korv de köpte på GKÅS i Ullared, men den var god i alla fall. Inte var det Vaggeryds korv i alla fall, det var jag helt säker på. För den ser ut så här…

Bita vatten

26 juli

Jag tog med mig mammamatte och långhusse till stan idag. Jag blir tokig av alla dofter, glasspapper och tuggummi. Utanför Bishop Arms finns goda vattenstrålar som sprutar upp ur marken. Där stannade jag till en stund och tuggade vatten. Sedan läste jag peemejl, många var på främmande språk. Lite irriterad blir jag när mammamatte säger usch och fy när jag borrar ner nosen i peemejlen.

 

Marsvin är gott

28 juli

Nej jag skojar bara. Marsvinet är (tråkigt nog) inte i min mage. Har ätit några tråkiga kulor i dag, halv portion. Längtar fortfarande efter oxfile, som långhusse och mammamatte vräkte i sig i går kväll. Ni skulle höra hur de lät….det godaste jag ätit,,,,ohhhh vad gott….mmmmmm…. De borde skämmas!
Nu börjar det lukta så där gott från köket igen….långhussen lagar något smördegsinbakat…. troligen av de där goda sakerna som jag jagar hemma på kenneln.
Nu ska jag sova en stund…

Buren genom ingehundsland

28 juli

Köket är en förbjuden plats för mig. Jag har gjort mina försök men inte ens en halv tass är tillåten. Några gånger när ingen varit i närheten har jag utforskat denna spännande förbjudna plats. I några av skåpen har de gömt all människomat. Det luktar galet gott. Men jag får vara på balkongen. De tror att jag inte fattar detta, när de ser på. För att komma till balkongen och för att samtidigt fortsätta vara övertydliga så bär de mig. Får erkänna att det är rätt mysigt. Känner mig som en hundväska.

I dag var en skitdag med två undantag

29 juli Långhusse snickrade hela dagen. De håller på att bygga en trappa ner från balkongen till den nybyggda altanen. Han har sågat bort en del av balkongräcket där trappan ska bli. Mammamatte städade hela dagen. Fattar du? Råtråkigt. Så jag matvägrade. Lite jobbigt att vara hungrig en hel dag, men till slut lär de sig kanske.

Grannarna bjöd Långhusse och Mammamatte på fika i förmiddags. Långhusse sa att jag kunde vara kvar på balkongen. Taskigt! Klart jag blev upprörd. Jag skällde och pep men inget hjälpte. Jag försökte att hoppa ner från balkongen till den nya altanen, men det var jätteläskigt. Jag var helt desperat. De skulle fika och jag stå kvar hungrig på balkongen och titta på! Vad är det för sätt? Då hörde jag Mammamatte skrika till. Jag får ångest skrek hon. Då reagerade Långhussen och sprang in i huset och hämtade mig så jag fick vara med och fika, men utan att få något förstås. Så är det att vara hund!

MEN när Mammamatte åkte iväg och tränade och Långhussen var kvar och snickrade så hämtade han ett märgben åt mig. Mmmmmmm….yyyyyyyyyyl vad snaskigt. Dessutom fick jag en bit fårlever. Ibland händer det….Två undantag som uppvägde en skitdag.
Senare på kvällen fick jag vara tillsammans med dem när de tittade på TV. Slutet gott allting gott!

Livet är spännande

30 juli

När vi är ute på balkongen måste jag vara på min plats när de äter. Det är väl OK, jag får ju ändå ingenting av dem. Men efter maten så kollar jag alltid under bordet efter sådant som de tappat. Det är bäst när mina småhussar är hemma, de lyckats ofta missa munnen så det ramlar ner mat på golvet. Men de stora har lättare att hitta rätt med gaffeln, det är sällan det finns något på golvet. Men kollar gör jag ALLTID. Livet blir mer spännande då…

Nu hände det grejer…

31 juli

Nu har jag gått i den nya trappan för första gången. Det var roligt! Nu kan jag gå ut från balkongen. Långhusse tog mig på en promenad därifrån i dag. Små enkla nöjen för en valp. Jag kom på ett nytt gottställe idag. Bakom grillen. Där finns skvätt av stekflott och en och annan liten bit av som kanske varit något som varit på grillen, hoppa jag i alla fall, spelar ingen roll för det smakar gott. Bajs är gott! Det smakar som gammalt kött som legat framme några månader. Mums för lilla valpmej.

Nu ska jag lägga mig en stund och njuta av den blandade smaken av stekflott, hundmat och doften av grillat kött som långhusse grillade idag till lunch.