September 2012

Min lärare påstår att jag inte kan sitta…

16 Sep

Har ni hört sådana dumheter? Jag som sitter varje gång som jag vill ha något gott! Hon påstår att jag tigger i stället för sitter. Hon måste vara den mest korkade läraren som finns…
Titta så fint jag sitter!

 

Rapport från skolan

17 Sep

Nu är jag i Habo igen. Undrar vilka tokigheter som min lärare ska lura i MammaMatte i dag? Undrar även om vi ska lära MammaMatte hålla i kopplet?
Det ska bli spännande. Berättar mer i morgon!

 

Blöt, blötare, blötast

22 Sep

Jag tog med lillhusse ut på en promenad i dag. I REGNET! Det är underbart. Jag vill dricka ur pölarna, hoppa i dem, springa, plaska, slaffsa…
Jag tror att lillhusse vill det med. Jag kan se det på honom. Känner igen valpen inom honom (ganska djupt av mig).

När vi kommer hem får jag vänta tills han tagit av skorna och mitt koppel. Sedan torkas mina tassar. Då först får jag sätts mig på min plats. Då, då ja dåååååå får jag gottis. Mums. Långhusse menar att jag inte alltid ska få det. Då gäller det att se extra söt ut en stund. Jag får ALLTID gottis efter promenad av alla.

 

Många möjligheter…

24 Sep

Hade idag tänkt att följa med min största lillhusse och hjälpa honom att klippa gräsmattan. När jag satt och tänkte på hur skönt det är att ha hörselkåpor som tar bort det otäcka ljudet av gräsklipparen så kom jag på massor av andra sätt att dra nytta av kåporna.

Det är ganska mycket tjat här hemma: fot och gå fint (obegripligt kommando), sitt (om jag får något gott så väljer jag att sitta), nej (obegripligt kommando), ligg (under förutsättning att får något mycket gott) osv. Ibland så vill jag helt enkelt inte höra. På eftermiddagen tex så retar Långhusse mig för att skälla om det så flyger förbi en fjäril. Jag kan väl inte rå för att jag faktiskt KAN höra fjärilar, men jag skäller (säger nu kommer hon) bara om min älskade MammaMatte kommer. DÅ kan det vara skönt att ha ett par hörselskydd, för att slippa höra dumma kommentarer i alla fall.
Vad tycker du jag ska använda mina hörselkåpor till?

 

Ingen kan slappa som jag

26 Sep

Morgonen börjar vid halv sju, enligt människors tid, min flock går upp en efter en. Först uppe är MammaMatte och sist Långhusse, när han är hemma. När alla ätit frukost bruka mina lillhussar gå till skolan, kvar är Långhusse eller MammaMatte, i bästa fall båda två. Om ingen är hemma får jag vara hos min Kennel. Efter min första middag (frukost i människornas värld) går jag ut en sväng med den som  är hemma. Idag var jag ute med Långhusse.

Sedan har jag mitt första ordentliga slapparpass på fyra timmar. Sedan äter min Matte och Husse mat. Det brukar lukta fruktansvärt gott. Fast i förrgår så luktade det konstigt så inte ens MammaMatte åt och hon kan tom äta mannagrynsgröt (enligt Långhusse). När de ätit får jag gå ut med någon av dem igen. Sedan ett underbart slapparpass till på 3-4 timmar. Riktig hårdkörning, det gillar jag! När lillhussarna kommit hem brukar jag gå ut på en riktigt lång promenad. Sedan är det dags för min andra middag. Därefter slapparpass nr tre på 3-4 timmar. På kvällen går jag nästan alltid ut med Långhusse.

På kvällen brukar jag lägga mig under sängen när det blir mörkt, det känns så tryggt att höra MammaMattes ljud. Sedan går jag ut och lägger mig på min plats där jag har mitt längsta sovpass. Sedan är det morgon igen och….ja du förstår.

 

Den som söker finner

30 Sep

Det är liiiiiite svårt att känna igen doften av det goda i en stövel. Testa själv får du se och tänk då på att jag har hundra gånger bättre doftsinne än du. Ibland är MammaMatte lite rolig när hon tränar sök med mig. Tycker hon i alla fall.

Vi var ute i skogen idag för att leta svamp. Några små skrämda och vattensjuka kantarelluslingar hittade de. De frågade aldrig mig om hjälp. Jag kunde känna doften av mängder. Långhusse stegade förbi dem med sina långa ben. Ett riktigt härligt fynd var en stor och då menar jag STOR hög med älgbajs. Precis när jag skulle ta en tugga så skrek MammaMatte; fy vad äckligt, och drog i kopplet. Hade svårt att andas en stund. De har köpt ett lite småjobbigt strypkoppel. Som om det skulle hejda mig från att dra med dem dit jag vill .