April 2013

Jag är förtjänt av att vara Kung…

3 Apr

Jag skjutsade mina småhussar till det där otäcka stället där det flyger stora metallfåglar….jag vet att det kallas flygplats, men det blir roligare när jag pratar så här….jag är ju trots allt en hund. På väg hem så stannade de vid en hamburgerrestaurang. Gissa vilken? Långhusse och MammaMatte köpte var sin burgare. På doften vet jag att det var en med kött och en med kyckling. De åt den i bilen så sakta bara en människa kan äta. Kan ni fatta att detta är hundplågeri?

Så nog är jag förtjänt av att vara Kung för en dag i Trånghalla!
Minst…

 

Nyfiken strut…

14 Apr

Det finns många spännande områden att upptäcka i en hunds liv. Återvinningsbranchen tex. I denna underbara mugg har den minsta av mina hussar druckit en jordgubbssmotey och, tror jag, blåbär. Jag har upptäckt att det finns stora metallådor fullsmockat med intressanta dofter och smaker. Sorterade i metall….doft av sardiner, tonfisk och champinjonstuvning, plast…doft av kräftstjärtar, yoghurt….glas, där kan det vara långhussets underliga dofter av malt och rökig wiskey och oliver.
Det finns massor att upptäcka i källaren där de förvarar sina gamla burkar. Ibland så glömmer de att stänga dörren till det hemliga rummet. Då passar jag på att gå in och lukta, lukta, lukta och drömma.

 

Jag vill ju också ha medalj!

28 Apr

Min Matte vann en guldmedalj i ett lopp som heter Glädjeruset. Vad hon inte vet är att jag springer mycket bättre än henne. Hade jag varit med hade jag vunnit, helt säkert.
Nu lånar jag hennes medalj för att visa att jag ser snygg ut i medalj och att den egentligen är min….om jag hade fått vara med i loppet. Kanske, när jag tänker efter (för mitt tänk har inte tagit slut ännu i dag) hade jag blivit tvungen att tävla i en annan klass. Så vi hade fått medalj båda två. Så det hade ordnat sig….