Augusti 2013

Elitidrott är inget för mig

4 Aug
Läste i dagens DN om vad olika idrotter kostar. Dyrast var Ishockey och billigast Gymnastik. Min fd idrott var inte ens med på listan, jag har tävlat i valpklassen där min favoritgren var bäst in show. Jag har numera dragit mig tillbaka från det hektiska elittävlande och tränar som motionär. Fast mestadels är jag PT (personlig tränare) för min familj och tar med dem på långa promenader. Då passar jag även på att gå på toaletten och kolla mina peemejl. En annan sport jag verkligen gillar, men som jag aldrig tävlat i, är sök. Mest gillar jag att söka efter grillat kött som är marinerat med grillolja, vitlök och en skvätt Tigersås. Den idrotten är helt gratis för mig.

 

Vart är min MammaMatte?

5 Aug

Nu är hon helt borta. Kanske finns något bisarrt samband med att även semestern är slut . Har hört henne säga det. Men varför måste hon åka bort? När jag letat efter henne i hela huset och på balkongen så tog jag hennes strumpor på mig för att mildra den värsta längtan. En liten höjdpunkt under dagen var i alla fall att jag bajsade på friidrottsbanan i Habo. Långhusse fick hämta en icakasse eftersom han inte hade några bajspåsar med sig.

 

Unboxing är min nya hobby

6 Aug

Att unboxa en IPhone 5 är ganska kul. Det går till så att man spelar in en video, med eller utan kommentarer, av hela uppackningsproceduren. Kolla på Youtube och sök på unboxing får du se något intressant. I regel är det killar som packar upp tekniska prylar och tjejer som packar upp väskor och annat under tiden de upprepar ordet exaijting. Fast det är klart att jag allra helst, om jag helt fick välja, skulle unboxa en vakuminpackad färsk Brasiliask oxfil’e…

 

Spännande resa

7 Aug

Idag fick jag följa med Långhusse till stoptippen, eller sortergården som det heter. Det var ett spännande ställe. Massor av intressanta lukter. Inte så mycket ätbart som där man slänger andra sopor i små lådor med fönster på sidorna. Föresten, så ser hans bil ut så här för det mesta. Men på vägen hem så var det plats för både mig och min bur igen.  Ett tag var jag lite orolig över att Långhusse skulle slänga mig av misstag. Med lite underlig fantasi så kan man ju fundera på i vilken kontainer. Inte trädgårdsavfall (den doftade extra gott i dag, undrar vad det var, kommer liksom inte på…), inte heller i metallåtervinning, eller trä….nej det skulle vara den kontainer som är bäst bevakad i vilken de flesta försöker slänga allt möjligt….

 

Tveksamt bad…

7 Aug

När MammaMatte äntligen kom hem från jobbet i dag så satt vi och gosade på altanen en stund. Det är så gott att lukta på henne igen. Lite skumma dofter var det, inte som hon brukar lukta. Fast det berodde på att hon kom direkt i från gymmet. Kan ju tycka att det var hon som skulle bada, inte jag. Fast å andra sidan så var det dags för ett bad. Vattnet som rann från min kropp påminde om en veckas gammal vattenpöl där mygglarver börjat simma omkring. Då är det verkligen dags…Som en liten kompensation för detta tveksamma bad så fick jag lite gottis. Satt som en smäck i magen, som han Ernst Kirstensnittsel brukar säga. Faktum är att jag fick inte mindre än 5 korvar och 3 korvbröd i dag när jag hjälpte Långhusse med att vara gullig mot ett gäng ungdomar från Litauen. En mycket bra dag!

 

Slapparpass framför TVn

16 Aug

Har hittat ett nytt sätt att slappa på. Det är Långhusse som lärt mig när han varit ensam hemma i några dagar. Familjen Simpsoms är roliga. Fast jag hade hellre sett Abeba när hon vann VM guld på 1500 meter. Nog tror jag att jag kan springa snabbare själv. Det var ingen som hängde med mig på Slätten senast när jag var där och tränade.

 

Jag blivit med gris

16 Aug

Får jag presentera min nya kompis lillnasse. När jag buffar eller klämmer på honom säger han oink oink oink. Jag tror det ibland betyder mer mer mer och vid andra tillfällen (ok jag erkänner att jag tuggar lite försiktigt) sluta sluta sluta. Lillnasse kommer från ett litet samhälle som heter Ullared. Långhusse brukar säga att alla grisar behöver inte ha fyra ben. När han säger det är alltid mina småhussar i närheten. Har länge undrat vad han menar…
Jag längtar jättemycket efter mina smånassar, nej småhussar menar jag…