December 2013

Mums för årets godaste Jultallrik

25 Dec

Äntligen, något jag längtat efter ett helt år, årets Jultallrik. Långhusse brukar presentera menyn, något som han envisas med och som skapar en känsla av restaurang. Min Jultallrik består i år av julskinka (grilljerad med äggula, potatismjöl, florsocker och ströbröd), marinerat stekt ankbröst, rökt älgstek, köttbullar (blandfärs med julöl och hemlig kryddblandning), prinskorv och julkorv. Jag åt snabbt och effektivt (så att inte någon annan skulle sno maten från mig) medan resten av familjen tittade på Kalle Anka och Petra Mede.
Det har varit en bra Jul! Årets finaste present är att jag ska besöka min andra familj om några dagar.

 

Hotet från hörnet…

29 Dec

När jag var hos min andra familj efter Julen så hittade jag en ytterst obehaglig figur i ett hörn. Han stod och smög på oss andra och stirrade på de som gick förbi med sina lömska ögon. Var jag den enda som såg honom? Jag gjorde därför mitt bästa att snabbt eliminera det hot jag bedömde att han utgjorde för familjen. Men deras reaktion blev oväntad då de tog honom i försvar och försökte plocka ihop honom igen. Det visade sig vara en prydnadstomte. Hur skulle jag kunna veta det? Ingen sa ju något…

 

Jag älskar att unboxa

31 Dec

I ett tidigare blogginlägg visade jag hur man gjorde en unboxing. Det betyder att man packar upp en helt ny grej. Förra gången unboxade jag min långhusses IPhone 5. Denna gång får jag äran att unboxa min försenade julklapp. Det visade sig vara en mjuk korg som är trygg att krypa upp i när jag ofrivilligt lyssnar på alla nyårsraketer och smällare.
Jag lyssnar till ett annat ljud av bestick som skär på en tallrik sammanflätat med ett menageri av lovande dofter. Har starka indicier på att MammaMatte skär upp det som är kvar av hennes Nyårssupé. Min nos säger mig att det är Mozarellagrilljerad fläskfilé med svamp och Charlottenlöksås. Hoppas det är sant.
Önskar er alla ett Gott nytt år!
PS. Jag hade rätt!!!!