Januari 2013

Nyårsfirande på Piggahunden

2 Jan

Nu har jag firat nyår på ett ställe jag aldrig förut varit på. Hela min flock åkte bort och lämnade mig helt ensam. Först tänkte jag att detta var det värsta som hänt (förutom när Långhusse inte bjöd mig på plankstek). Men efter några dagar så kom han, lång ståtlig, underbar päls och vackra ögon. Jag föll direkt. Vi hade en underbar nyårsafton tillsammans. Vi sprang, nosade, smaskade nyårsgodis och hade det helt underbart.

Men när långhusse kom och hämtade mig så var jag toklycklig! Äntligen så får jag träffa min MammaMatte igen. Tänk att få borra in nosen i hennes tröja, lukta på hennes Mammasvett och bara….ja, njuta.
Här är en bild på min bur och en bild på hur glad jag blev när jag blev hämtad. Jag vill gärna rekommendera detta ställe dit jag mer än gärna åker tillbaka till: http://www.piggahunden.se

Jo, jag saknar min stiliga nyårskavaljer..

PS Monika: allt är helt OK!

 

Är jag veckans badbabe?

4 Jan

Nu har jag tagit ett skönt bad. MammaMatte tyckte jag luktade konstigt efter mitt nyårsfirande på pensionatet Gladahunden. Jag tyckte jag luktade minnen, jord och  hästbajs….gott!
Det är skönt att inleda dagens slapparpass med ett bad. Snart ska jag sitta och lukta på vilken lunch de ska äta, lite småjobbigt faktiskt när de envisas med att jag inte får komma in i köket. Jag har nu inlett några dagars protest mot denna orättvisa….lite hungrig kommer jag att bli….men vem vet, plötsligt kanske det händer!

 

Dubbel sorg i huset

31 Jan

LångHusse skrev till MonikaMatte att jag skulle på en audition som troll i en ny fantasyfilm. Nu är jag inte riktigt säker på vad han menar. Kanske förstår du när du ser min underbara, varma päls jag hade INNAN jag åkte till MonikaMatte och hennes maskin som surrar. Jag har blivit av med min päls! Dessutom så har Curribo dött, vårt Marsin, min mumsdröm. Dubbel sorg alltså…

Normalt sett har jag flera lager i min päls och MonikaMatte brukar trimma mig genom att noppa mig. Det är skönt! Denna gång hade jag bara ett lager. Så det var bara att ta fram maskinen. Min päls kommer då att växa ut igen…hoppas jag. Nu är det så kallt när jag går ut så jag får ha på min jacka.
Nu måste jag gå och ta min första slapparpass för dagen!