Juli 2013

Är på semester

22 Jul

Jag har åkt på semester. Smsade nyss min familj som är bortresta. Vill att de ska veta att jag har det toppenfint. Tar med mig mina nya vänner på långa promenader och får njuta av massor av nya spännande dofter. Kommer att tänka på min valpdom när jag besökte min MammaHusse för första gången. Kanske får jag fånga spjut i morgon…

 

Fantastiska nyheter…

23 Jul

Idag fick jag epost från min Husse som är på semester i Spanien. Han har upptäckt att den kände konstnären Gaudi har låtit avbilda mig på den mäktiga katedralen La familja segrada i Barcelona. Se själv beviset:

 

Tomt i magen och huset…

28 Jul

Mina småhussar har åkt bort. De har flugit iväg med ett Ungerskt lågprisbolag. Efter min se semester så har inte min familj fattat det som min semesterfamilj fattat. De matar mig inte med hundgodis utan förväntar sig att jag ska äta min tråkiga hundmat. Det är lite trist, tomt och hungrigt. Ja la tre sådan högar på hallgolvet. Antar att du varken ser hundgodis eller oxfilé i den gula högen?
I kväll har vi besök av några vänner till Mammamatte. De är jättesnälla men inte ger de mig något av den galet goda mat som de snaskat i sig under två timmar. Fläskfilé med potatispure’…
Saknar mina småhussar…

 

Saknar och längtar…

30 Jul

Inte nog med att mina båda småhussar är borta så saknar jag även mina nya kompisar. Jag berättade ju att jag hälsade på en annan familj när de jag brukar vakta var och samlade bevis för att jag finns avbildad på en av världens mest berömda katedraler. De var jättesnälla mot mig, gav mig massor med hundgodis, klappade, borstade och gosade med mig. Voff, säger jag. Får erkänna att Mammamattes mat smakar inte lika gott som deras mat med gurk och morotsbitar. Men de där konstiga djuren som de tog mig till som ger oss grädde och ost behövde jag snacka lite förstånd med.

 

Sommarpratare…

30 Jul

Jag har legat och funderat på vad jag skulle berätta om jag fick erbjudandet att vara sommarpratare i P1. Temat blev lika kristallklart som vattnet i en vattenpöl när Långhusse la en bit hundgodis på min nos och lät mig vänta på kommandot ”varsågod”. Självklart skulle jag utveckla mina funderingar på när jag tar Världshundaväldet. Det skulle bli förbjudet för hundar att behöva göra konster för att få snask. Det skulle vi i stället få just för att vi är hundar. Självklart, eller hur. Jag skulle införa ett mer jämlikt samhälle där hundar och människor kan leva sida vid sida och äta vid samma matbord. Jag skulle avskaffa koppel. Funderar på koppeltvång för katter och stora svarta hundar, men riskerar då att snåra in mig i en obehagligt formulerad lagstiftning. Jag skulle definitivt avskaffa dödsstraffet för gamla trötta hundar. Hundar ska få rätt att bo på alla hotell, vistas i alla parker, flygplatser och lekplatser. Självklart ska vi få flyga med vår familj utan att bli förnedrat nedpackade i lådor.

 

Pälsen är själens öga

31 Jul

MammaMatte är den som hjälper mig med min pälsvård. I min klan anses det vackert att ha skägg. Mitt skägg är verkligen vackert. Kommer ihåg en komplimang jag fick i en hiss på Viktoria Tower i Kistad. MammaMatte fick översätta från engelska då mannen sa ”snyggt skägg”. Min päls blänker vackert efter en stunds skönt avkopplande borstande. Något jag inte tror är speciellt välgörande är att bli duschad i badkaret. Av någon anledning, mer eller mindre, slänger de ner mig i badkaret när jag parfymerat mig med underbar hösspillning. Inget laddar mina hundbatterier som en skön stunds pälsvård.