April 2014

Motljus

6 Apr

På helgen sover MammaMatte och Långhusse lite längre än vanligt. Även om jag också är en sjusovare så blir det lite långtråkigt efter ett tag. Genom vardagsrummet, förbjudet område för mig, kan jag se terassen. Dit vill jag, för där har jag bra uppsikt över grannens svarta katt, misstänkt glada och pigga småbarn och andra element jag behöver analysera. Därför piper och gnäller jag tills MammaMatte vaknar och bär ut mig. Jag har redan markerat att jag inte gillar att grannen gått ut i sin trädgård. Det gäller att hålla efter folk! MammaMatte klagar att det är svårt att ta en bild på mig i motljus, men jag tycker att jag ser bra ut i alla slags ljus.

 

Tankar om tvång

9 Apr

MammaMatte och Långhusse klagar intensivt när jag tvångsmässigt skäller ”nu kommer han (dvs husse), nu kommer han, nu kommer han, nu kommer han” . De påstår att jag lider av irrationella tvångshandlingar, men det gör jag inte alls! Detta är förtal baserat på ren okunskap. Jag tycker ju om att skälla, det är riktigt trevligt faktiskt. Sätter fart på lungorna liksom. Jag kan rekommendera dig att prova själv. Fyll lungorna med luft och skäll som bara den. Om man lider av tvångsbeteende far man illa av tvångshandlingen och det gör jag definitivt inte. Men när jag läser på Wikipedia tycker jag att det verkar som att resten av min flock definitivt lider av tvånget att ständigt, missnöjt och gnälligt klaga på mitt vackra skall. Jag kan på min höjd ha en släng av tvångsmässig hundlighets störning. Voff voff VOFF

 

Ny utryckning som vaktbefäl

16 Apr

Igår fick jag rycka ut som vaktbefäl igen. Vid tidigare uppdrag har jag ringat in och fällt ett antal tomtar, och en gång en sk. Lissebergskanin. Den här gången kunde jag efter en tid av spanande spåra upp en kyckling på fönsterbrädan. Vad i allsin dag gjorde den där?! Jag puttade raskt ned den och smakade på den, men nej, den smakade inget vidare. Annat var det med den levande kyckling jag fällde hos Monikamatte! Men när jag kom hem och kräktes upp en vinge blev MammaMatte faktiskt grön och blek i ansiktet och sa att det var det absolut äckligaste hon sett (?). Ibland förstår jag mig inte på människor.