Juli 2014

När Hussarna är borta slappar Spira i sängen…

3 Jul

Det var svårt att ta sig upp men värt varenda överspänd muskel. Vilken underbar upplevelse att vara i mina hussars sovplatser. Sådana exotiska och spännande dofter. Jag kan känna igen några dofter som brukar hänga kvar en stund efter att mina lillhussar kommit ut ifrån de små rum vi har i huset. Mina hussar och mattar brukat skynda sig in i de små rummen och sitta på en underlig vattenbrunn. De brukar ta med sig sina mobiler. Vid några tillfällen har jag passat på att dricka vatten ur de konstiga brunnarna. Det smakar lite underligt, men oerhört spännande. Varje gång blir MammaMatte nästan galen och bannar mig och säger äckel, äckel, äckelhund. Fattar inte riktigt vad det betyder.
Men som sagt, det var i alla fall helt underbart att ostört få borra ner nosen och lufsa runt en stund i mina älskade lillhussars sovplatser. Tur att de inte kom på mig!

 

Noskryckan

9 Jul

Jag har utvecklat en nya intressant hobby. Den består i att observera människor. Jag tycker de är mycket intressanta varelser och givande att titta på. Jag lär mig mycket om dem. Några intressanta iaktagelser jag gjort är att de vid sällsynta tillfällen slår in sina egna kroppsdelar i vita paket. Det gör de trots att det inte är Jul. Skillnaden är att när det är Jul så samlar de paket under ett träd som de släpat in och pyntat upp i vardagsrummet. Paketet är då inte vita utan klädda i vackra färger, oftast rött. Det extra roliga är att de gör paket till mig med.
De vita paketen som de slagit in sina ben i är inga presenter, det har jag förstått. Det mest underhållande är att när de går de lite lustigt med hjälp av kryckor. De hoppar fram ett steg i taget. Jag har studerat detta och kommit fram till att det är ganska vilsamt. I morse hittade jag en egen noskrycka på balkongen. Det var skönt att vila huvudet efter en ganska tuff powerwalk som jag tog ut min MammaMatte på tidigare på morgonen.

 

Min nya kompis

12 Jul

Jag hälsade på hos GammelMatte i dag. Hos henne brukar jag få mycket gottis. Så även idag! Tänk att ytterdelar av Pizahutpiza kan smaka så gott. Idag fick jag träffa Mr Pissenisse. Jo, han heter så. Han kommer från Afrika. Kommer inte ihåg från vilket land. Kenya tror jag. GammelMatte tycker att han ser ut som om han står i en toalettkö. Min Långhusse säger att han ibland träffar människor som är förstoppade. Jag är inte riktigt säker på vad det innebär att vara förstoppad. Men jag kan tänka mig att det är som att inte hitta det där stället, det perfekta stället, att bajsa på när man har behövt en längre tid. Detta är något jag är mycket noggrann med, att hitta det perfekta stället att bajsa på. Mr Pissenisse och jag har blivit mycket goda kompisar och förstår varandra väldigt bra. Längtar redan till nästa gång vi ses.