Mars 2014

En kvinnas list, del 1

10 Mar

Hej!
Idag tänkte jag berätta hur jag drar nytta av min kvinnliga list. I julas öppnade Mammamatte ett jättestort paket som hon hade fått av jultomten. Upp ur paketet kom en stor, varm, och mjuk pläd. Precis en sådan som jag ville ha i min korg, typiskt att den inte var till mig. men efter ett visst funderande kom jag på hur jag skulle göra. Ibland faller pläden ner ner på golvet, men det är inte bara att trava fram och lägga sig på pläden. Det gäller att välja ett tillfälle där man är smutsig så att man omgående kan placera ut ett par rejäla fläckar.  Mammamatte sa ”Åh vad tråkigt nu är den fina pläden förstörd, vi kan lika gärna lägga den i Spiras korg!”. Bingo, där ligger den nu, precis som panerat. Listigt va?

 

En kvinnas list, del 2

17 Mar

Idag har jag maximerat min kvinnliga list och nått mina drömmars mål. Oxfilé. Bara ordet. Lyssna på det! OX-FILÉ! Visst är det vackert. Och det är ändå ingenting mot hur det smakar. Tack kära Långhusse. Hur jag gjorde? Jag passade på att stå ute i hallen och kräkas när resten  av flocken satt och åt läcker kalkon till lunch. Jag hade en skål med min hundmat i hallen, men jag har matvägrat så pass effektivt att jag bara stod och hulkade. Det kom nästan ingenting annat än galla ur min tomma mage. Sedan har jag verkligen ansträngt mig för att se blek ut om nosen under eftermiddagen. Och det funkade! Titta bara hur min Långhusse har spetsat min hundmat. Voff!

 

Dra något gammalt över sig…

18 Mar

Ibland när människorna i min flock mår dåligt säger de ”Nä, nu går jag och drar något gammalt över mig”. Jag som jobbat mycket med kvalitets- och effektivitetsförbättringar tycker att det verkar överambitiöst, jag menar, varför ska man dra något gammalt över HELA kroppen, när det räcker med att stoppa in huvudet i en påse? Se här så bra det går!

PS1. Lite senare kom en ung-husse och gullade med mig, så det känns bättre nu.

 

Because I am worth it

19 Mar

Idag har jag kostat på mig lite skönhetsvård. (Ja, fast det var väl egentligen mina flockledare som kostade på mig).
Som ni säkert redan vet så gäller det gamla ordspråket ”Vill man vara fin så får man lida pin”. Jag tror bestämt att det var en hund som myntade det ordspråket! För det är faktiskt inte en särskilt trevlig upplevelse att bli trimmad. Jag t.ex. tappar svansen bara jag kommer innanför dörren. Men jag är riktigt nöjd med resultatet. För att visa på skillnaden så har jag låtit göra ett före och ett efter foto. Visst ser jag mycket piggare och fräschare ut på efter bilden?