Augusti 2015

Något förfärligt har hänt

30 Aug

Något förfärligt har hänt i min flock. Något så hemskt att det är svårt att sätta ord på det med mina tassar. Inte nog med att jag nyligen blev djupt kränkt av en katt som försökte smyga upp på min altan. NÄR JAG VAR DÄR!. Kan ni tänka er något mer fräckt. Ett fulrandigt kräk som försökte ta mitt territorium, i mitt omsorgsfullt vårdade revir. Men jag skrämde bort honom så snabbt att märkena från mina klor kommer att sitta kvar i brädorna i all evighet. Bolt släng dig i väggen!
Det som är hemskt är att jag slarvat, misslyckats, fullständigt katastrofalt tappat greppet om min uppgift att hålla ihop min flock. En av mina långhussar har försvunnit. Han som är bäst på att hitta mina fästingar med sina magiska fingrar. Han som är bäst på att gosa med mig. Jag blev lite misstänksam en dag när han gosade extra mycket med mig, när han packade sina saker och band fast en cykel på taket på bilen. Jag trodde att han skulle åka på ytterligare en valpkurs eller kanske en högre kurs för slynglar. Han borde varit tillbaka nu. Svårt att säga hur lång tid han varit borta eftersom jag nästan helt saknar tidsuppfattning.

Jag tröstar mig med att då och då gå ner på hans rum – som jag ska berätta mer om i ett annat blogginlägg – och gosa lite i hans soffa. Nu behöver jag gå ut…voff voff

 

Simma är inte lugnt…

30 Aug

Denna sommar har varit varm. Min tunga har hängt ut ur munnen så ofta att min MammaMatte börjat kalla den för rosa slipsen (som ni kanske vet så svettas vi hundar inte genom pälsen utan genom munnen). För någon dag sedan tog jag med mina tre kvarvarande flockmedlemmar till stranden (jag har ju tappat bort en av dem) för att låta dem svalka av sig lite. Jag har alltid varit lite restriktiv till att gå för långt ut i vattnet. Vet inte riktigt vad det är. Kanske är jag rädd för stora fiskar med vassa tänder eller för att jag är osäker på om jag kan simma. Så jag sprang fram och tillbaka mellan stranden och lagom långt ut i vattnet så att jag fick lite vatten på min rosa mage (enligt Mammamatte är den rosa, själv är jag lite osäker på färger).  Långhusse sa något till MammaMatte som tog upp mig i famnen och gick långt ut i vattnet. Jag menar långt ut. Försiktigt sänkte hon ner mig i det kalla vattnet med de stora fiskarna med vassa tänder. Jag kände inte botten med mina tassar. Utan att ens tänka på vad jag gjorde så simmade jag i land och ruskade av mig vattnet på Långhusse. Jag simmade utan att jag viste om att jag kunde det. Men det är inte lugnt som alla säger. Nu försöker jag torka så gott det går på min älskade altan, samtidigt hålla koll på att det inte springer in några katter och bevaka de fräcka hararna i trädgården. Fullt upp har jag…

 

Åke är ett ljushuvud…

30 Aug

På mitt fantastiska dagis finns det en kille som heter Åke. Ibland när han kommer på morgonen sitter han i sin mattes knä och rattar bilen. Det har jag alltid tyckt är imponerande, men det är först nu jag fattar att han verkligen är ett ljushuvud. Min mellanhusse flyttade i förra veckan (yyyyyyyyyl yyyyyyyl yyyyyyyyl). Jag har nyss fått reda på att det var till Lund han började den högre valpskolan. MammaMatte tycker att det känns ledsamt att hans gryt (läs rum) är mörkt och tyst, så hon har ställt in en lampa med timer, och det är DÅ det går upp för mig att det inte bara är mellanhusse som är ett ljushuvud. Åke är också det! Så måste det vara, för lampan är lik Åke på något sätt.