November 2015

Slicka gärna den hand som föder dig!

2 Nov

Jag samlar kontinuerligt mina livserfarenheter för att dela med mig till mina följare via min blogg. Här är ännu ett livsråd: När jag behöver slappa av slickar jag på saker. På en vägg som utvecklat en arom från konfrontationen av något kulinariskt. På ett stolsben som någon av småhussarna diskret torkat av sig något de av misstag fått på sina fingrar. Men helst av allt slickar jag på de som ger mig mat. Det har hittills lönat sig över förväntan. Denna gång så fick jag ryggbiff i välskurna strimlor. Min känsliga nos uppfattade förstås att det var de feta bitarna med hinnor som Långhusse kärleksfullt skurit bort från den välhängda ryggbiffen (slaktad och styckad i Sverige) han tillagade i går kväll. Han lyckas bygga upp många uppskattade vin-vin-situation. Alla får mat. God mat. Mat som gör en glad. Så slicka gärna den hand som föder dig…

 

Jag testar att vara stylist

4 Nov

Precis som Tiffany Persson – känd från TV – provar på olika jobb så provar även jag olika arbeten för att upptäcka alla mina talanger. Den här veckan har jag testat att vara stylist. Den störta utmaningen var att inte äta upp hårmoussen när jag applicerade den på min vackra lugg. Det luktade i alla fall gudomligt (jag slickade lite på golvet där MammaMatte spillde – säg inget till henne om detta). Även LillHusse fick en liten portion hårmousse i sin lugg. Han blev inte mycket snyggare. Men det blev däremot jag. Långhusse åbäkade sig värre än vanligt då han på sitt sedvanliga vis mumlade hur Pöööööööööt jag är. Det  vet jag väl! Nu får vi se vad jag testar för jobb nästa vecka. Cadcam lärare kanske?

 

Måla med tassar…

8 Nov

Igår hjälpte jag min husse att göra något ännu bättre än att bara måla! Så ser jag på det, i alla fall. Jag förstod på hans reaktion att vi hade helt olika syn på det ämnet. Medan han använde en tråkig pensel för att måla tröskeln till TV-rummet använde jag mina tassar till att göra skapa bestående avtryck. Jag tycker hundligen att han visar tecken på bristande kreativitet. Lika tråkigt som ett fyra timmars TV-program som handlar om att följa en målad vägg som torkar. Hur kul är det på en skala? Alla älskar mig! Eller hur? Jag gör avtryck i människors liv. Jag gör skillnad! Detta har jag mängder av bevis för. Människorna i min flock och i min stödfamilj upprepar ständigt att livet utan mig skulle vara hur tråkigt som helst. Vad kan då bli bättre än att ständigt kunna läsa mina memoarer i form av mina vackra tassavtryck på golvet?

 

Jul i mitt hus…

22 Nov

…snart i alla fall, bara fem veckor kvar. Min flock har installerat julbelysning i mitt marmorpalats. Det var verkligen snällt. Jag känner tacksamhet. Nu kanske du undrar hur hundar visar tacksamhet? I detta ämne är jag expert. Här är några exempel. Jag sätter mig framför fötterna och bara tittat upp. Budskapet brukar gå fram ganska snabbt, eftersom jag är så söt. Det kan bli extra bonus ibland då jag kan få något gottis. Men det jag är allra bäst på är att signalera om det kommer förbi obehöriga och suspekta element. Bäst att vara extra vaksam i dessa tider…

 

Nu hakar jag på trenden

22 Nov

Jag har med min trendkänsliga nos fångat upp det här med selfies. Jag har noterat att det oftast är unga tjejer med snygga hårmanar som fotar sig själva. Lång-husse har berättat om att de ogenerat sitter på tågen tex och flinar in i kameran. Jag är inte så bra på att flina, det ser liksom så lätt dumt ut. Det blir bättre när jag bara vänder min djupa blick mot kamera. Vad säger du själv om min allra första selfie?

 

Min julklappslista…

22 Nov

En vecka kvar till advent! Nu räknar vi ner! Fyra veckor till min jul-tallrik. Iiiiiiiiiiiii. Kanske några julklappar också? Har nyligen börjat att skriva på min önskelista som jag hoppas blir en inköpslista, även om Långhusse säger att det inte är samma sak. På min önskelista finns: oxfilé, sova i mattes och husses säng, få trava fritt i vardagsrummet, entrecote, märgben och att Lunda- hussen kommer hem N.U. Väntan känns lättare att hantera när mamma-matte har smugit igång med juldekorationerna här hemma i grytet.