Oktober 2015

Funderar på att börja på Sandagymnasiet…

2 Okt

Mamma-matte säger att om jag skulle gå ett gymnasium i vår stad, så skulle det nog bli Sandagymnasiet. Hon påstår att jag har en fallenhet för sand, och jag tror hon har rätt. Bara genom att ligga och vila kan jag skapa en hel hög i hallen. Inte dåligt! Men jag är intresserad av Sandagymnasiet av andra skäl också; jag har nämligen hört att det är ett idrottsgymnasium där man kan välja friidrott som specialisering. Och jag gillar att idrotta fritt! Att tex dra så hårt i kopplet att halsbandet går av och jag fritt och självständigt kan löpa runt iträdgården. Perfekt! Undrar om man får träna på sånt på Sanda?

 

Ibland Googlar jag…

5 Okt

Ibland sviktar mitt minne. Ja, bara lite lite då, för min hjärna har en fin kapacitet. Men ändå, ibland kan jag glömma bort saker och då brukar jag googla dem. Sist googlade jag på ”varför skriker matte att jag ska vara tyst när jag skäller som en borstbindare på en hantverkare som hjälper till med den nya garageuppfarten här utanför?” Det visar sig att det är ”störande” med höga skall (?) och att det kan ha en ”stressande inverkan” på flockmedlemmar (?). Tydligen har inte internet alla svar. Varför fick jag tex. inte upp något om att ”Schnautzrar alltid vill skydda sin flock” eller att
”Schnautzrar har ett starkt och friskt skall”. Obegripligt.

 

Den som väntar på något gott…

14 Okt

Eller rättare, den som väntar på MammaMatte väntar inte lika bra som jag. När MammaMatte gått till jobbet så börjar mitt jobb. Jobbet med att vänta och längta. På min vakt. Bakom dörren. Sittande på helspänn på den mjuka sköna dörrmattan.  Troligen är jag den som är bäst på att vänta, inte bara i min flock utan i hela världen.
Den som väntar…

 

På nya höjder med Lunda-Hussen

19 Okt

I helgen for jag tillsammans med stora delar av min flock till Skåne för att träffa Lunda-hussen. Underbart! Lång-husse och Mamma-matte hade bokat ett hotellrum på a-r-t-o-n-d-e våningen men jag fick ingen svindel. Kanske för att det är så högt upp att livet där nedanför verkar overkligt. Stora jobbiga hundar såg ut som små larviga lego-djur jag lätt skulle kunna skrämma upp. Däremot kändes det mycket verkligt att träffa Lunda-hussen. Precis som jag sparar han sina vackra lockar och han berättade i förtroende att han saknar mig. Prima grabb, jag har ju alltid hävdat att han är en smart grabb med hjärtat på rätt plats! Lunda-hussen fick en fantastisk för-födelsedagspresent som jag ska visa i ett kommande blogg inlägg.

 

Akta dig Lunda-Hussen!

19 Okt

Jag har tidigare berättat att båda Lunda-hussen och jag sparar våra lockar. Snyggt tycker jag. Men nu har mina rykt, så akta dig Lunda-hussen! Om någon i din flock börjar prata om att ”nu är det dags för trimning” eller ”nu ser han ingenting under luggen” är det dags att ta skydd! Jag var inte tillräckligt snabb i svängarna och helt plötsligt stod jag på ett bord och en dam ryckte bort mina lockar en efter en. Helt förfärligt. En fördel med människo trimning är att det går fortare, ca 30 minuter för en husse tror jag. Jag fick stå ut i två och en halv timme, för jag var ”helt igenvuxen” (?)
När jag kom hem sa flock kompisarna att jag var fin – vad säger du?

 

Jag uppfinner nya gymnastiska moment…

22 Okt

Gymnastiken har sin Barani, dvs en framåt riktad volt med halv skruv. Baranin kan utföras grupperad, pikerad eller sträckt. Det finns många spännande you tube klipp på den volten. Inom hundrörelsen har vi viloskruven. Här utför jag den i sträckt position. Viloskruven går ut på att man intar ryggposition, samtidigt som bakkroppen roteras utåt, så att kroppen intar en skruvform. Precis som gymnasterna tränar vi hundar mycket på våra skruvar. Bara idag har jag tränat i över en timme.

 

Jag älskar utmaningar…

30 Okt

Mamma-matte har berättat för mig att 1900-talets stora utbrytarkung hette Harry Houdini. Mamma-matte har sagt att han hade en fantastisk förmåga att kunna bryta sig ur kedjor, handklovar och tvångströjor – allt medan publiken häpet undrade hur han gjorde. Samma sak här hemma! Mamma-matte sätter på mig min lilla byxa (som Lång-husse tycker jag ser ut som en Grekisk strandraggare i) och är sedan helt förundrar över hur jag så snabbt kan krångla mig ur dem. Men man får ju ta lärdom och inspiration av de stora mästarna! Tyvärr har hon ökat utmaning och överrumplat mig genom att montera en B.R.Ö.D.K.L.Ä.M.M.A på byxan. Jag avvaktar nu mitt nästa drag och håller på att utveckla min teknik. Färdighet skapar utslingring, sa Houdini…