September 2015

På två ben…

3 Sep

Vid flera tillfällen så tog jag med mig min långhusse och mammamatte på några korta semesterresor. Hundligen kan jag uppleva att det är bättre med flera korta resor än en lång. Det är en sak som jag och min mammamatte och i synnerhet långhusse inte riktigt har lärt sig. Mitt behov av tempo när jag undersöker nya platser. Försök själv och fatta hur det är att ta in alla tusentals dofter och intryck på några sekunder. Självklart vill jag kolla alla budskap som hundligheten har placerat ut (som mammamatte lustigt nog kallar peemejl). Eftersom de envisas med att ha ett koppel på mig som jag måste dra dessa tröga människor i så blir det som det blir.

På två ben genom Smögen och på två ben genom Sigtuna…

 

Smögens havsbad var toppen

3 Sep

Sommarminnen dyker upp när jag ligger och vilar mellan mina ganska krävande vaktpass. Den senaste tiden har det dykt upp figurer som jag behöver hålla extra koll på. I natt tex så hade en fräckheten nog att sova över. Det är klart att jag markerar tydligt att hen (har lärt mig ett nytt politiskt korrekt begrepp) inte hör hemma i flocken. Speciellt när jag tappat bort en i den. Ett mysterium som jag hoppas klarnar snart.

Nåväl, ett minne är extra gott att vila på då jag tog med de två äldsta i min flock på en minisemester till Smögens havsbad. Vi tog in på ett stort och lyxigt rum som hade ett ganska hotfullt badkar som ibland lät som ett flygplan och en stor härlig balkong där jag kunde vakta på allt och alla som hade modet nog att passera mitt nya vaktområde. På natten blev det extra krävande eftersom det rumlade runt folk hela tiden, både utanför dörren och utanför huset. Mammamatte berättade att det var ett bröllop, vad det nu betyder (ska slå upp det på voffipedia). Så inte undra på att jag föredrog att ligga och slappa. Det var ju ändå semester!

 

Under bordet…

3 Sep

Ni som varit uppmärksamma på min blogg kommer säkert ihåg mina råd om du känner dig stressad eller inte mår bra. Hitta ett bord, soffa eller byrå att krypa under en stund. Här flämtar jag ut en stund, dricker lite vatten från en skål och har det skönt under tiden som de andra två äter mat på en restaurang.
Ännu en skön stund under bordet…

 

Regn ute och regn inne…

23 Sep

Hej!
Nu när hösten har rullat in över Sverige (men…. lång-husse kallar det för sensommar, intressant!) så regnar det mycket. Nästan varje morgon när mamma-matte och jag går ut på vår långpromenad så är det blött ute. Mamma-matte tvingar på mig min overall, men jag blir tydligen ändå väldigt smutsig. För titt som tätt stoppar hon ner mig i badkaret. Då blir det ju liksom regn inne också! Undrar lite när allt det blöta ska ta slut. Men egentligen så vet jag, för om några veckor ska jag iväg till frisören och jag får inte bada två veckor innan enligt henne. Härligt! Då kan jag gå med min smutsiga päls här hemma och retas!

 

Förutom oxfile så har jag också ett stort intresse för entrecote

23 Sep

Det är inte så ofta det dyker upp som byte i hallen, men det händer. Nu här om sistens hade jag också förmånen att få smaka. Inte bara en bit, utan flera! Det var till och med så många bitar att lång-husse kom med en hel skål! Han är faktiskt bäst. Undrar jag om min husse i Skåne också för chans att avsmaka entrecote ibland?

 

Jag surplar konst på altanen…

25 Sep

Tidigt i morse, efter att jag tagit med min Mammamatte på en långpromenad, låg jag och slappade på balkongen. Det var lite svårare än vanligt att se ut genom glaset för de var fulla med kondensvatten. Törstig som jag var så började jag slurpa. Plötsligt insåg jag själva skapandet i drickandet. Vissa behöver använda sprayburkar. Jag kan använda mitt skägg och tunga för att måla grafiti. Tråkigt nog håller inte konsten så länge. Det kommer snart att dunsta bort…