April 2016

”Solbadare”

11 Apr

På Wikipedia kan man läsa om solbadning och solbadare. Jag vet inte hur man går in och kompletterar sådan text, så jag lägger till mina ändringar/kompletteringar här istället (se paranteserna).
”Solbadning eller solning kallas det när en person (hund) vistat i solljus med det huvudsakliga syftet att göra huden bruare (att värma upp pälsen) genom pigmenttillväxt , i form av mildare solbränna. Vid solbad var man förr inte sällan helt naken (var hunden klädd i päls), numer bärs ofta badkläder (är hunden fortfarande klädd i päls). Under första hälften av 1900-talet var solbad en medicinsk behandling (Solbadning för hund ÄR fortfarande en central medicinsk behandling – särskilt mot lätt vår depresion).

 

Välkommen till min läsekrets

26 Apr

Idag vill jag passa på att skicka ett varmt välkommen till en nytillkommen läsare av min blogg. Jag har en vän som heter nästan som en vacker ståtlig blomma (det passar henne!) och hon har nu hittat till min blogg. Välkommen! Sedan hälsar jag också alla andra nya läsare välkomna; vet att det finns folk både i Europa och USA som har hittat till mig. Fantastiskt roligt att vi i schnautzer-världen håller ihop internationellt. Annars har den här veckan varit hektiskt för mig. Mamma matte är sjuk och jag hinner knappt kliva av ett pass som vårdhund förrän nästa pass sätter in. Det gäller att vara professionell!