Augusti 2016

En av sommarens alla sysslor

2 Aug

Som gårds/hus-hund har jag ansvar för många sysslor. Förutom att bevaka att min egen päls luktar gott (tex genom att rulla mig i resterna av en nyligen avliden mus jag hittat vid vägkanten) så håller jag alltid ett get(schnauzer?)-öga på vad Lång-husse håller på med. Idag murar vi yttervägg till förrådet. Jag gör det Lång-husse inte kan. Lukta mig till när bruket är perfekt blandat. Undrar hur det smakar?

 

Mota Piss-katten i grind!

16 Aug

En (piss)-katt smyger då och då upp på terassen för att kissa på M.I.N plats! Hur svårt kan det vara; det finns ju massa andra ställen att förrätta sina behov på!? Jag blir så klart jätte-sårad då det sker och vägrar att ligga på min plats ända tills matte kör den i tvättmaskinen. (de badkars-dopp som jag utsätts för emellanåt verkar direkt harmlösa i jämförelse med tvättmaskinen!). Min fantastiska husse kom därför idag hem med en ny plats som är lätt att ducha av och som torkar snabbt. Han har ett hjärta värdigt en schnautzer! ❤️

Kalkonfilm i tre akter- akt 1

16 Aug

Vi har en inkräktare i huset; en kalkon! Kalkon och kalkon förresten, om det är en kalkon så är det nog världens minsta. För att den ska kunna gödas upp på ett snabbt och smidigt sätt har ägaren/uppfödaren satt den i en bur fylld med mat och gottis. Det är bara för kalkonen att ta för sig och växa snabbt. Jag sitter som ett tänt ljus framför buren och bevakar kalkonen: det är nog det som menas att titta på en kalkonfilm.

 

Kalkonfilm i tre akter – akt 2

16 Aug

Så fort någon anländer till huset träder jag i tjänst och skäller ” kalkon, kalkon! Det finns en kalkon i källaren – låt oss gå ned och provsmaka!” De flesta fattar ingenting, men en och annan person följer med ner i källaren och tittar in i kalkonburen. Sedan spårar kalkon-filmen ur, för de tycker att ”den är så söt” och undrar om kan den säga nåt. HALLÅ, sedan när kan kalkoner prata?

 

Kalkonfilm i tre akter – akt 3

16 Aug

Kalkonen hänger upp och ned i buren och leker med sin spegelbild. Jag misstänker att de gymnastiska övningarna gör den mörare, så jag stöttar kalkonen genom att ställa mig på bakbenen och stressa upp den. Undrar om den ska ungsgriljeras eller smörstekas för bästa resultat?

 

A exploraty study on garbage

28 Aug

Mamma-matte och Lång- husse är intresserade av forskning och jag hör dem ofta prata om olika intressanta studier när de läser morgontidningen. Jag har också en undersökande hållning till omgivningen, och helst genomför jag sk. Interactive research (Aagaard Nielsen & Svensson, 2006). Här ser ni hur jag tex. Interaktivt undersöker lite sopor som är på väg ut mot soptunnan.