December 2016

Utredning om stöld

15 Dec

Idag blev jag hämtad till förhör med omedelbar verkan. Jag är misstänkt för brott – stöld av normalgraden! Förhörsledaren ställda flera tuffa frågor;
Vet jag något om en tunnbröds smörgås som vistats i hallen måndagen den 12 december vid halv åtta? Jag gav ett nekande svar.
Var befann jag mig vid halv åtta den nämna dagen? Inte vet jag!
Sedan fördes det fram tunga bevis i form av flera vittnen som sett mig i hallen vid given tidpunkt, så, ja, det var jag kanske. Men det är väl inte förbjudet eller? Det är vanligt att vistas i hallar.
Hur smakar tunnbröds smörgås?
Gott sa jag!
Det vänliga svaret hålls nu emot mig som bevis för att jag är den eftersökte tunnbröds tjuven.
Men dig och mig emellan; om du fick span på en liten läckerbit i perfekt noshöjd som dessutom var obevakad – hur hade du gjort?

 

Mysko julpynt

23 Dec

Redan till första advent julpyntade flocken i mitt gryt. Jag har fått en massa små lampor som lyser i taket. Jättemysigt! Men så idag dök det upp en juldekoration till. Det är en strumpa till en jätte-jätte-jätte stor schnautzer! Han syns på bilden på strumpan. Men varför har han hängt den här, då har han ju bara tre strumpor och jag utgår ifrån att jätte-jätte-jätte schnautzrar också har fyra tassar? Helt obegripligt, men på något märkligt sätt känns det julmysigt iallafall.

 

Årets jultallrik

24 dec

God jul kära följare av min blogg. Dagen till ära bjuder jag inte bara på en bild, utan en hel bildserie.
Så häng med!
Årets jultallrik var animalisk, vilket jag uppskattar högt. Ung-hussen valde också en helt animalisk jultallrik, men hans var mer inriktad på revbensspjäll. Jag bjöds på en fin komposition av julskinka, julkorv och köttbullar.
För att riktigt komma i julstämning hade jag på mig min nätta juljacka när jag inhalerade maten. Notera också plymen över ryggslutet! Jag ser ut som värsta can-can flickan!
Ca 30 sekunder senare är julbordet avslutat. Nu ligger jag på min plats och ruvar över de goda julsakerna. Tack, tack kära husse för godbitarna.