Februari 2016

Svenska Schnauzermackans dag

10 Feb

Det är en stor ära för mig att få stå förebild för den Svenska schnauzer mackan, som hade sin egna dag i söndags. Hittills finns mackan i tre versioner; naturell, ost och kaviar. Överskottet vid försäljningen av Svenska schnauzer mackan går till schnauzer vänner runt om in världen som behöver lite extra curling.

 

Nyckeln till ditt hjärta

10 Feb

Jag lät en jätteduktig fotograf ta ett porträtt av mig. Lundahussen har fått en porträttavla, andra har fått muggar och nyckelringar. Snygg va?

 

Schnauzerns ställning i London

27 Feb

Min flock är i London ett par dagar och längtar såklart mycket efter mig. Därför tog de en promenad för att se om det fanns några söta schnautzrar att inspireras av i Hyde park. Lång-husse såg en väldigt fin schnautzer-frände i en mycket välskött päls som blev vallad av en professionell dog-walker. Bah! Bara EN dog-walker; jag har en hel flock. Dessutom är det jag som går med dem. Jag tror att Schnauzern har en ganska framträdande roll i det brittiska hund samhället, för på alla ”poo-bins” finns en förgylld schnautzer!

 

Mind your legs

27 Feb

Mamma-matte har berättat att kollektiv trafiken i London är väldigt välorganiserad. Innan ett tunnelbanetåg startar får alla trafikanter information om nästa tågstation och de uppmanas att ”mind your legs”. Det betyder väl ungefär att man inte ska sätta ut snubbelfot för sina med-passagerare. Men varför sa mamma-matte det till mig när jag tog en tupplur under dubbelsängen här om sistens?