Januari 2016

Nyårssnack…

1 Jan

När jag låg på min nya mjuka Plats hörde jag Lång-husse och Mamma-matte prata om det nya året; vad de hoppas göra och så där. Lång-husse svamlade om att hans led-ord skulle vara ”Harmoni”. Tillåt mig! Nog för att han är en trollkonstnär av stora mått (särskilt när det gäller revbensspjäll), men ändå! Där behöver jag verkligen gå in och stötta upp med mycket mjuk päls, blöta pussar och längtansfulla blickar. Mamma-matte nämnde ”Känsla & kultur” Känsla är jag bra på, men kultur? Jag tog ett snack med Pisse-Nisse som svidat om inför julen för att höra hur han tänker. Han kommer ju från urkulturens vagga och han säger att kultur är att inte tappa sina rötter. Mina rötter är gårdshund och som en sådan kan jag bidra med att valla flocken och punkt-markera misstänkta fordon. Ung-hussarna smiter iväg lite väl ofta på egna upptåg. Mitt ledord för 2016 blir därför ”e-valla” ! Så hoppas jag kunna hålla ihop min flock på ett modernt och smidigt sätt.

 

F

7 Jan

Igårkväll var mamma-matte och lång-husse bjudna på middag hos några kompisar. De hade jätte-trevligt och blev bla. serverade en fantastisk oxfile i tjocka skivor. Jag och den hund som bor i huset blev däremot inspärrade i hallen, så att vi inte skulle störa. Jamen hallå!!! Jag kände mig lite osäker på den andra hunden och dessutom var jag ur balans efter min senaste pensionatsvistelse. Då kan man inte spärra in mig! Jag tyckte att jag signalerade det tydligt genom att mycket dovt morra mot den andra hundtjejen, hysteriskt försöka åla mig igenom staketet, yla, stjäla hundben och skälla högt.För detta eminent tydliga signalspråk har jag tydligen tilldelats ett F; icke godkänt.F

 

Självklart guld i mina paradgrenar

11 Jan

När jag läser i tidningen förstår jag hur mycket Sverige längtar efter att ta medalj vid stora mästerskap. Reportrarna blåser upp förväntningarna på idrottarna. Vårt guldhopp. Jag tänker föreslå till de som bestämmer vilka grenar det ska finnas i OS att lägga till slappning fristil och slappning klassisk stil. Om dessa två grenar hade funnits hade Sverige räknat med att jag skulle ta två guld. Säkra guld! Jag är den enda självklara mästaren! Kolla in bilden där jag tränar fristil så fattar du.

 

Nytt från dogwalken

17 Jan

Idag har jag varit uppe på dog-walken och förevisat en av säsongens vinterjackor för oss i hund branschen. Den är varm, go och har ett antal praktiska reflexer. Som tränad för dog- walken vet jag att lyfta nosen högt; ”Visa stolthet!” brukar min coach säga. Sedan brukar hon tillägga ”Sväng på höfterna tjejer!” (Det gör jag alltid, för det faller sig liksom naturligt för en schnauzer). Nu svänger jag lite extra med höfterna när jag är ute och luftar en av ung-hussarna för jag är själv stolt ägaren av en sådan här jacka. Till alla er som läser min blogg: ta på er vart när ni här ut i vinterkylan.

 

Stilbildande

20 Jan

Jag har berättat för er läsare att jag jobbbat länge med olika slags viloställningar. Vilka som fungerar och sådär. Men i dag har jag upptäckt att Lång-husse försöker härma mig. Fantasilöst! Han får hitta på en egen hobby tycker jag! Jag kom på honom här vid lunchtid då han låg och slappade på soffan. För visst var det väl så att han prövade viloställningar i morse också? Jag har ett starkt minne av att han knorrade både länge och väl i sin varma korg och ville inte stiga upp. Han prövade vänstrer sida, höger sida och så vänster igen. (Han gillar att sova på ryggen också men då puttar Mamma-matte bryskt på honom). Och så nu på lunchen – Baraniskruven för Lång-hussar. Den är jag mycket bättre på.

 

Anmälan till HOM

20 Jan

Efter det senaste inlägget har jag sovit på saken och kommit fram till att min älskade MammaMatte gjort ett kraftigt övertramp och jag därigenom känner mig kränkt, å LångHusses vägnar. Ett övertramp av sådan dignitet att jag i eftermiddag gjorde en skrivelse till HOM – Hundombudsmannen. Jag och Långhusse tycker att det är en rättighet att vila – och för min del träna till ev nya OS-grenar – utan att bli dokumenterade. Det som avgjorde mitt motiv till anmälan var att MammaMatte insinuerade att Långhusse skulle ha vinglat upp mig till att skriva.

När MammaMatte fick reda på min anmälan så bönade och bad hon att jag skulle häva den. Jag skulle kunna tänka mig några handlingar som kunde ha medfört en återkallelse av min skrivelse: en bit oxfile, märgben eller en lägenhet i centrala Stockholm. Men nu är dessa tankar av ren hypotetiska karaktär då jag vid den tidpunkten viste att min anmälan till HOM officiellt registrerades 16.45 på regeringskansliet.
Faktum är att ju mer jag vilar ju mer effektiv blir jag! Detta är ytterligare ett tips till alla utarbetade där ute i näringslivet. Sorry MammaMatte du kommer att få besök av HOM för en utredning! Tänk dig för nästa gång du plåtar LångHusse.

 

Ny frisyr+nytt halsband=frigång

27 Jan

I början på veckan tog Mamma-matte mig till frisören, ni vet hon som noppar mig i timmar. På människorspråk finns uttrycket ”att lugga någon” dvs att dra någon i håret i pannan. Men det är ingenting mot vad jag utsätts för; HELA jag blev luggad. Från topp till tå. Hursom hellst, jag och ”luggaren” har lärt känna varandra lite bättre nu och jag är inte lika olycklig över att lämnas där ensam. Och så har jag kommit på en fördel med att vara hel-kropps luggad! Jag blir smalare! När min kraftiga och vackra päls noppas bort träder en smalare version av mig själv i dagen. När sedan Mamma-matte trött hasar runt med mig i morgon mörkret är det bara att lurigt b.a.c.k.a ut ur det nya fina självlysande halsbandet ung-hussarna direktimporterat från kontinenten. Ett halsband som ger mig frigång gillar jag!