Juni 2016

Sugen på att självförverkliga mig

4 Jun

Som hund blir jag ytterst ambivalent när jag förstår hur starkt vår tid präglats av individualism. Alla vill förverkliga sig själva och utforska sin inre potential. Att det är så viktigt att ständigt lyfta sina egna behov? Varenda vettig hund borde väl fatta att denna jagfixering inte funkar när vi lever i flock. Men å andra sidan finns det många sätt att bidra till samhällets bästa för den stora flocken. Blev ispirerad av att vidareutbilda mig efter att långhusse visade denna bild för mig när de skulle gå genom tullen i Göteborg. Undrar när sista ansökningsdagen är?

 

En sådan dag!

16 Jun

Ibland är det en sådan dag. En sådan dag när allt känns tungt och motigt. När dofterna på promenaden med en spänstig ung-husse inte lockar på samma sätt som vanligt. Då finns det olika knep att ta till. Jag har noterat att en del i flocken lägger sig i badkaret (fy bubblan!), att andra tar sig en ”rackare”(vet inte vad det betyder) eller slamrar med dörrar och drar sig undan. Jag drar mig också undan, men inte ensam. Med i korgen tar jag Mamma-mattes ena toffla. Då känns det strax bättre!

 

Äntligen

16 Jun

För ett litet tag sedan kom min älskade Lunda-husse hem igen.Voff voff voff! En till som gosar med mig och utsätter mig för risken att utveckla klappskador av tredje graden. Varje gång han kommer hem från jobbet har vi ett varmt återseende.


 

Hund och rackartyg

16 Jun

Nu när Lunda-hussen är hemma blir det mera bus. Nja, eller det busas med mig. Lunda-hussen tycker det är kul att klä ut mig, att pröva olika frisyrer och trä på mig olika plagg. Här testar jag hans solglasögon.

 

Härlig är sommaren!

19 Jun

I stunder som dessa blir det tydligt vad som är viktigt i livet.
Det är inte en Haloweendräkt som ser ut som en varmkorv, det är inte en korg som ser ut som en kunga-tron, det är inte ens en hög med märgben. Det är sommaren själv. Att känna en mild vind genom skägget, att låta nosen fånga flyktiga doftämnen och ana rådjuret i skogsbrynet. Ta hand om er sommar!

Bearnaise på nosen

25 Jun

Min busiga Lunda-husse har prickat ut en klick bearnaise på min nos. Och oj vad jag får sträcka på tungan för att komma åt gottiset. Inte undra på att Mamma-matte kallar mig rosa slipsen!

 

De lärde i Lund & Jag

27 Jun

Lunda-hussen studerar i Lund. det är ju en stad känd för sin långa tadition inom akademin. Mamma-matte kämpar också på med sina akademiska studier, fast här på hemmaplan. Ibland så rycker jag in och stöttar henne i olika teoretiska resonamang och hårklyverier. Här granskar jag en föreläsning hon förbereder tills i augusti.