Maj 2016

Ge mig tålamod, snabbt

5 Maj

Som jag berättat tidigare är min mamma-matte sjuk och det är skönt att se att hon långsamt piggnar till. För det här kan inte fortgå! Hennes promenader är UR tråkiga! Så fort vi får upp tempot så skriker hon åt mig att sluta dra. Och dessutom går vi bara fram och tillbaka på gatan utanför huset. Jag saknar mina morgonpromenader. Som tur är ställer ung-hussen upp på ett fantastiskt sätt. Här ser du hur mamma-matte vilar efter en sådan där tråkig promenad. Av bilden framgår också att jag lagt mig tillrätta i gräset preeecis lite för långt bort, så att det drar i halsen. Det är en lite dum vana jag har.

 

Löftesrika strumpor

5 Maj

2 strumpor på golvet väcker många frågor. Är de rena eller smutsiga? Smutsiga betyder att de redan har varit ute, och nog inte ska ut igen (som de här som ung-husse använde för att klippa gräsmattan idag). Rena strumpor däremot kan vara en indikation på en förestående promenad. Därför analyserar jag alltid ägaren till upphittade strumpor. Mamma-mattes strumpor betyder en härlig morgon promenad (förutom nu då hon inte kan gå). Ung-husse strumpor bådar alltid om fantastiska långpromenader längst nya sträckor och lång-husses kan betyda allt från en sväng till brevlådan till en promenad till nästa centralort. När jag ser strumpor drar förväntningarna igång: får jag följa med? Vart ska vi? Blir vi borta länge? Vilka peemejl kommer jag att finna? Men de här smutsiga strumporna var alltså ett falskt alarm.

 

MammaMatte får leka med pinnar inomhus

12 Maj

Livet är verkligen inte rättvist! Jag har tidigare rapporterat om den fina pinne jag hittade under en promenad tillsammans med Mamma-matte en tidig vårmorgon. Tyvärr har flocken bestämt att den ”får stanna kvar här ute”, för den ”skräpar ner så förskräckligt”. Taskigt! Mamma-matte leker ju dagligen med sina pinnar här i grytet. Förresten så gillar jag inte hennes pinnar alls. Jag tycker de är hotfulla och är lite rädd för dem, för ibland råkar hon liksom trampa till mig på tassen med pinnarna.

 

En hyllning till min underbara LångHusse

12 Maj

Mamma-matte säger ofta att Lång-husse är underbar, och jag kan bara hålla med! I dag grillade han korv till mig. Som grädde på moset upptäckte jag sedan att hans näsa luktade grillkorv. Det blir liksom extra underbart att sniffa honom i ansikten när doftminnena av korven väcks till liv.

 

Släpp ut mig!

21 Maj

På sommaren är det underbart att vara på terassen och spana. Men…. det är såååååå retligt när (den ”jättegulliga?”) grannkatten demonstrativt sitter under terassen och utför sin morgon toalett. Så respektlöst! Mina nerver går i spinn och i ren desperation försöker jag tränga mig genom det skyddande staketet, men någon i flocken hindrar mig mig alltid. Jag tror inte de förstår hur kränkande sådana här intrång är för en schnauzer.

 

Top princess member of Trånghalla

21 Maj

När en bil kör förbi på gatan så rusar jag till dörren (ganska högljutt faktiskt) och är beredd att välkomna Lång-husse så intensivt jag kan. Det har pågått i flera dagar, men han kommer inte! Mamma-matte har nu berättat att han är borta hela veckan. Yl! Mamma-matte tröstar mig med att berätta att han har det bra där han är, för han är Top-floor member på sitt hotell. Det betyder att det ligger en bit gottis på hans säng när han checkar in, att de servar med god dricka och har ett brett utbud av mat. Vidare säger de alltid att de har saknat honom och att de ser fram emot att träffa honom snart igen.
Det där känner jag igen – det är ju precis som jag har det! Trånghalla princess- member, kan klart rekommenderas!

 

Karantän

21 Maj

I förra vecka fick ung-husse och jag en avhyvling av Mamma-matte för att vi hade varit slöa och struntat i min regn jacka fast den verkligen behövdes. Eftersom Mamma-matte just hade städat hela huset fick jag inte komma in! De låste in mig i min bil-bur och sa att jag fick stanna där ” tills du torkat, så, att din inte smutsar ner hela huset”. Otroligt! Ung-hussen fick minsann inte karantän.