Mars 2016

Ser du mig?

15 Mar

Idag tänkte jag berätta hur det när jag blir lämnad ensam. Det är hemskt! De stänger dörren till Mamma-mattes och Lång-husses sovrum så att jag inte kan hoppa upp i deras säng (?), de stänger dörren till vardagsrummet så att jag inte kan smita ut dit för att leta smulor (?) , och så släcker de och lämnar ming ensam kvar med mina tankar och min oro. Ja, det blir väl egentligen inte så mycket tänkande då när jag blir så där orolig som jag blir. Jag svassar omkring en del och emellanåt sätter jag mig på dörrmattan och sjunger ut ordentligt. Oooooo Jag är såååååå ensaaaaaam, eeeeeeeensaaaaaam eeeeeeensaaaaam, låter det. Men sen! När jag hör Mamma-mattes eller Lång-husses bil svänga upp framför huset blir jag så glad! Jag ställer mig upp på bakbenen och lutar tassarna mot fönsterbrädan och så fixerar jag dem med blixen. Det är det du ser på bilden. Eftersom jag står ganska ofta vid fönstret har Mamma-matte satt fast krukväxterna med häftmassa, för annars river jag ner dem. Jag tror att jag aldrig kommer att trivas med att vara ensammen – mitt liv är med flocken.

 

Är det bara jag?

15 Mar

Jag är känd för att ha många olika kvalitéer, både som hund och som vårdhund. En av mina absolut bästa sportgrenar är sök. Det finns inget som jag går igång på som just, sök. När Långhusse gömt, korvbitar (oftast ölkorv med extra vitlök) eller leversnittar, säger åt mig att sätta mig ner, ser mig i ögonen och drar in luft i lungorna, väntar, väntar och så säger han: SÖK!. Då räsar jag iväg i en fart som får Bolt att stå stilla. Inom loppet av några sekunder så har jag letat rätt på alla godisar, vare sig det är ute eller inne. Ja, nu får jag rätta mig själv! Jag är bättre på att söka inne. Utomhus är det så många andra saker som distraherar mig. Som tex för några dagar sedan då jag fick spår på den ökände Storfot. Föresten! Är jag den enda som observerat Storfot där jag bor? Jag kan tycka att människorna verkar blinda för allt annat än den lilla skärmen som de går omkring och tittar på hela dagarna… Här är det slutgiltiga beviset för att Storfot existerar!

 

Ett kap

24 Mar

I morse när jag tog ut Mamma-matte på hennes morgonpromenad råkade jag komma över det här kapet – en perfekt promenad pinne! Den har en bra längd och tyngd, och är precis lagom tjock för att kunna bäras på det här smidiga sättet. Den här bärmetoden borde användas oftare tycker jag; väldigt smidigt att ha tassarna fria till annat!

 

Soltorkade katter eller läckert griljerade

24 Mar

Nu har jag kamouflerat mig! Målet är att få lifta med en häxtaxi till Blåkulla, för i hundbranchen är vi välinformerade om att det finns gott om kattor att knapra på där. Det sägs att det bara är att välja: soltorkade eller läckert griljerade. Mums, kan knappt bärga mig. Nu gäller det bara att jag går under radarn och inte blir igen känd som schnautzer – tror ni det kommer att funka?