Oktober 2016

Att vända på alla stenar

6 Okt

Ett av människornas ordstäv är ”Att vända på alla stenar”. Jag har förstått det som att det ungefär betyder att man ska lyfta och leta under alla stenar för att hitta var problemet är. Själv tycker jag ”Att vända på varje matbit” är mer intressant. Ibland så kilar Lång-husse in små överraskningsbitar av oxfile i min matskål. Därför vänder jag numer på varje liten pellets i matskålen, för att se om det gömmer sig oxfile under. Smidigast är helt enkelt att placera ut maten på golvet, för då syns eventuella oxfilebitar tydligt. Idag var det inget napp tyvärr.

 

Interactive research del 2

12 Okt

Ni som följer bloggen vet att min flock har ett stort intresse för forskning, särskilt för sk. interactive research. Jag med! Idag tog jag t.o.m. med sopor till min Plats för att kunna göra en närstudie av dem. Mycket intressant; de smakade lite surt… Hm… Yoghurt kanske?

 

I dag har vi spetsat till det…

21 Okt

För er som inte vet det så är en veterinär djurens doktor, och idag har jag fått behandling av en sådan doktor. Den här var jätteduktig, men jag tappade verkligen humöret när jag hamnade på det höj- och sänkbara bordet. Tror det syns på bilden? Shit vad jobbigt.

 

Surt sa räven, nej Spira menar jag

21 Okt

Idag kom min älskade Lunda-husse hem igen. Lika busig och skönlockig som vanligt. Det första han gjorde var att bjuda på något som heter c.i.t.r.o.n. En sniff räckte- nej tack, det är inget för en läckergom som jag. Så nu har jag hela två saker på min lista av oätbara livsmedel; tomat och citron.