September 2016

En doft av himmelriket

9 Sep

I ett tidigare inlägg har jag beskrivit hur underbar min Lång-husse är när han grillar. Efter avslutat grillpass är hans näsa helt oemotsäglig och Mamma-matte brukar kalla hans snok för ”grill-nos”. Men idag överträffade Lång-husse alla sina tidigare doft sensationer, till och med den som följde på en flera dagars kur av ärtsoppa. Han luktade hundmat! Hela han! Det visade sig att han jobbat på en fabrik för hundmat med namnet Doggy. Jisses, där vill jag jobba som avsmakerska i testpanelen för nya produkter. Ska genast skicka in mitt CV.

 

Flockens solstråle

18 Sep

Idag passade de äldre flockmedlemmarna på och åkte till sortergården med skräp. Alltid lika kul att följa med! Nåja, tills det var dags att slänga soporna i allafall. Sedan började jag rannsaka mig själv ifall det fanns skäl att hiva ut mig också, jag åkte ju trots allt i bagageutrymmet (=soputrymmet). Men icke! Jag är flockens solstråle. Tycker nästan det syns på bilden.

 

Att snorta damm

18 Sep

Trots att Mamma-matte ofta leker tillsammans med dammsugaren så har jag en högklassig förmåga att snoka upp dammlurkar här hemma. Jisses vad de kittlar i nosen! Hela kroppen rister och jag nyser med mina hela lungors kraft. Oförskämt nog brukar övriga flock-medlemmar skratta och säga att ” det låter så hiiiiiimla roligt när hon nyser”. Jag tycker inte alls att det är kul.

 

Italiensk omsorg

20 Sep

Hej kära följare. Den här veckan är jag på mitt fantastiska pensionat, Pigga Hunden. Lång-husse är i Stockholm, Lunda-hussen är där han är, ung-hussen har fullt upp med att vika pappersflygplan och Mamma-matte är i Italien. Då har jag det bättre med kompisarna på pensionatet. Det enda jag känner till om Italien är filmen Lady och Lufsen. Lufsen är ju faktiskt ganska lik en schnauzer tycker! Mamma-matte håller som vanligt span på hundlivet när hon reser, och först ut är denna betraktelse. Vattenskålen utanför livsmedelsbutiken.

 

En äkta Doggybag

24 Sep

Min långhusse kom hem med världens bästa present i fredags. Han hade med sig en äkta Doggybag. Han hade varit på det där underbara stället igen som gör hundmat (ok även kattmat) som jag berättade om för några veckor sedan. Än har jag inte lyckats med att få ihop mitt CV för att skicka till dem. Men kanske får jag lite tid under nästa vecka eftersom jag släppt mina planer på att ställa upp i slapparVM. Tränade en period mycket målmedvetet på grenen slappa fristil. Min baraniskruv är redan legendarisk.
Jag har undrat en del vad min långhusse gör på sina resor. Som jag förstått så hjälper han andra människor att må bra på sina jobb. Han får mig att må väldigt bra när han kliar mig i nacken och masserar mina lårmuskler. Jag har berättat om mina bästa tips för att må bra (du som läst mina bloggar kommer säkert ihåg). Här är mitt favorittips om du känner dig stressad. Leta upp ett bord eller säng som du kan krypa in under. Ligg kvar där tills det gått över. Faktum är att jag har en hel del att lära ut. Tänk om jag och långhusse jobbade tillsammans.

Tack Doggy att min långhusse fick med sig en så fin present. Kanske tar han med mig dit bästa nästa gång?

 

En djupare titt i min Doggybag

25 Sep

När jag sniffat runt i min fina Doggybag ordentligt upptäckte jag lite fina atrialjer i botten av väskan. Ett lättviktskoppel! Det är mjukt och smidigt – och grönt. Det gillar jag! Har alltd hävdad att schnautzrar Salt & Pepper passar i grönt.

 

Jakt av katt

25 Sep

Alltså, det här fattar jag inte riktigt. Allra längst ned i Doggybagen låg ett jakthalsband. Spännande, det har jag aldrig haft! Men jag fattar inte riktigt. På vilket sätt blir det lättare att fånga kattor för att jag har ett orange halsband på mig? Ser de mig inte bättre när jag har på mig det? Tror ni att Doggy har en Q & A funktion på sin hemsida där jag kan fråga dem ifall jag har fått fel halsband. Detta kanske funkar på älgar, men jag ju jagar katt.