April 2017

Är det någon som vet?

6 april

Jag har en klar och vacker stämma, och en del bestämda åsikter. Det tycker jag en Schnauzer ska ha. Men när jag klämmer i med en bröst ton så darrar det till vid halsen – och puff – ut kommer en uppkäftig citron puff som liksom får mig att tapp både fattning och röst. Jag förstår inte hur det går till eller varför, men jag måste utveckla nya strategier för att uttrycka mitt starka engagemang. Tips?

 

Påsktassar

15 april

Hej kära följare. Jag fortsätter att uppdatera er kring månaden som gått. I påskas följde jag med Lång-husse när han bjöd med Mamma-matte på en lite lyx helg i Halmstad. Det var härligt att sila in havs och tång dofter genom min känsliga nos. Min känsliga hörsel lokaliserade också illrar och lämlar som kilade mellan sand dynerna. Om det var just den detaljen som avgjorde att jag inte fick följa med på långpromenaden på sandstranden, eller om det var alla skyltar med hundar med stora röda kryss vet jag inte. Hur som helst fick jag inte följa med ut på sandstranden. När jag satt där och bligade ut genom bakluckan zoomade jag in på ett mystiskt tass spår i sanden. Jag tycker det ser ut som hund-tassar. Vad säger ni? Är jag diskriminerad?

 

Target locked

20 april

April har bjudit på klassiskt vår väder. Ömsom sol och ömsom regn. Mest regn faktiskt. Regn jackan har åkt på och av hela dagarna. Det är bra att jag fått en så smidig jacka som inte hindrar mina rörelser när jag går in i mitt jakt-mood. När jag tog ut delar av flocken på en uppfriskande promenad spanade jag in några ekorrar som sprang upp och ner för trädstammarna. Mamma-matte och Lång-husse började prata om någon Pluto som jagade några ekorrar med namnen Piff och Puff. Inte vet jag vilka de är, jag säger bara som vi gör i ekorre-jagar branschen ”target locked”.