Augusti 2017

Kriminell stöttning

3 augusti 

En annorlunda och udda rubrik för mitt blogginlägg? Min MammaMatte är ledig nu och vad tror ni att hon gör? Läser Polisens utredning om ett groteskt mord i Borås på över 1500 sidor! Ja, du läser rätt. Så det är klart att min älskade MammaMatte behöver extra stöttning och specialcoachning av mig. Då och då så utbrister hon: herreGud, o herreGud. Då reser jag mig sakta upp och lägger nosen på hennes sängkant och ser på henne mig mina vackra ögon. Då ler hon, klappar mig på huvudet och lugnar ner sig en stund. Tills hon fortsätter sitt aktiva läsande. Ett ganska tufft coachninguppdrag…

Prov-spikat…

18 augusti 

Mamma-matte är väldigt engagerad i sitt arbete, ja faktiskt nästan lika engagerad som jag är i köttiga märgben. Den 14:e september ska hon spika sin avhandling på Hälsohögskolan, och tyvärr är inte hundar välkomna dit. Därför har hon provspikat hemma med mej idag. Jag tycker det ser bra ut, vad säger ni?

Varken schnauzer eller skäggdopping

25 augusti

Idag har Mamma-matte och Lång-husse pysslat väldigt mycket med sin post. Kikade lite snabbt på pappershögarna och förvånades över att de inte dekorerat posten med en schnauzer, de har ju tidigare visat stor förståelse för vår centrala roll i samhället. Men nehej då, på den här posten är det en anka som står i centrum! En anka? Helt obegripligt. Om det nu prompt måste vara ett fjäderfä på posten, varför inte en skäggdopping? De delar ju iallafall vissa kvaliteter med oss schnauzrar.

Röda mattan

25 september 

Idag la någon en matta rakt över tröskeln in till vardagsrummet. Jag får ju vara på mattan när den är på övriga golv i huset. Men hur funkar det när den tillåtna mattan ligger på förbjuden mark? Som en sann upptäcktsresande tassade jag in på mattan, men det dröjde inte länge förrän jag hörde ett barskt ”Backa!”, och sedan rullades mattan ihop.

Färdkost

27 augusti

Aptit kan retas på många sätt. Det kan handla om dofter, smakbitar eller konkurrens tex. Den bästa aptitretaren jag känner till är en förestående promenad. Så fort kopplet kommer fram kurrar det till i magen och jag Kastar mig över matskålen. Som färdkost kan man säga. Sedan har jag belackare som påstår att jag gör så här för att jag är rädd att någon ska äta upp maten medan jag är borta.

Plåtkatt

27 augusti

Jag har bra koll på alla kattor i kvarteret. Jag vet var de bor och var de vanligtvis hänger. Men den här rackaren känner jag inte igen. För att vara katt (?) är den ovanligt stillsam. Den reser inte ragg, den fräser inte och står dessutom lugnt kvar när jag nosar på den – ett riktigt föredöme med andra ord. Så,kattor – ta lärdom!

Hundvänliga Mexico

28 augusti

Min långhusse är i Mexico just nu. Han har berättat för mig att han sett många mini-schnauzers och även andra hundar. Stax utanför Mexico City sprang vildhundar helt fritt utan koppel. Vilket för mig till den absurda tanken att jag i så fall skulle kallas för tamhund! Jag behöver inte alltid koppel för att kunna ledsaga min familj. Jag anser att begreppet vildhund är kränkande!

Ett bevis för att Mexico City är en hundvänlig stad är denna vattenskål utanför en restaurang. Snällt och omtänksamt.

Utanför en annan restaurang fanns detta hundliga konstverk. Vid närmare titt in i restaurangen blir jag däremot tveksam till deras förmåga att avbilda hundar.

Schnauzerns liv i Mexico

29 augusti 

Nu har min långhusse äntligen fått kontakt med en minischnauzer i Mexico City. Namnet uppfattade han inte men det var i alla fall en hanne. Han berättade mycket intressanta saker. Mina avlägsna släktingar på andra sidan Atlanten är betydligt mer organiserade än vad vi är i Europa. De har exempelvis Secretaría de tiendas de perros som översatt betyder sekretariatet för hund affärer. Detta är en mycket stor statlig myndighet som hjälper hundar att bevaka sina hundliga rättigheter.

Min långhusse höll på att bli uppäten av en övernitisk vakthund igår när han var ute och gick. Han misstänkte att den hunden tillhörde El grupo revolucionario de perros de los brotes eller på svenska Hundarnas revolutionära utbrytargrupp. Mycket otäck upplevelse tyckte husse. Schnauzern däremot träffade han strax utanför en Mezcalpub så han är lite osäker på om han uppfattat spanskan rätt. Schnauzern pratade mycket snabbt som de flesta spansktalande verkar göra. Efter det korta förtroliga samtalet och ett trevligt foto drog han med sin Matte ut i den Mexicanska natten.