Februari 2017

Bad hair Day

13 Feb

När Mamma-matte och Lång-husse går på gymmet ser de ibland ungdomar som har på sig en mössa som det står Bad hair Day på. Smidigt tycker jag! Att helt enkelt gömma undan en bång-styrig frisyr under mössan. Nu kan ju jag av naturliga skäl inte göra så, för då måste jag stoppa in hela mig i mössan! Hemma har vi en annan lösning på det hela. Mamm-matte tar helt enkelt fram dammsugaren och suger bort tussarna. Det är ganska skönt faktiskt, men det är nog för att hon är så försiktig.

 

Tidig vår-inspiration

20 Feb

Ett tidigt kännetecken på våren är att traktens barn börjar leka mera utomhus. Cyklarna kommer fram. En del hoppar hopprep och det rullas kulor åt höger och vänster. Vi är inte rikigt där ännu, men jag har ändå tjuvstartat med att bära hem pinnar. Det är spännande att leta upp en perfekt pinne och jag känner mig stolt när jag bär på den. Ibland väljer jag en pinne en annan hund burit på tidigare och då känner jag starkt hur vi hundar tillsammans håller intresset för pinnar levande. Pinnar är ett självklart tecken på våren. Så kanske är det vår-längtan som driver Lång-husse när han jobbar med sina pinnar i förrådet?

 

Nattningsrutiner

20 Feb

Kvällsrutiner är viktiga för en Schnauzer. När mina flockmedlemmar lagt sig i sina korgar på kvällen går jag från korg till korg och gör en personlig nattning. Jag sitter helt stilla vid deras sida och de som har svårt att varva ner får klappa min päls. Jag buffar lite med nosen också. Det här kan behöva upprepas flera gånger innan de lyckas somna. Här har jag just påbörjat nattnings proceduren av Mamma-matte.

 

Schnauzer kallt

27 Feb

Idag var det Schnauzer kallt ute. Det betyder att Schnauzrar fryser utomhus. Tänk dig själv att tassa ute utan skydd för dina ömtåliga trampdynor när det är tre grader, regn OCH blåst. Man blir helt nedkyld! Därför var det skönt att låna en mysig tubsjal när jag kom hem från en av dagens rundor.