Januari 2017

Skäggets för och nackdelar

5 Jan

Jag är ju begåvad med ett vackert och kraftfullt skägg. Det har både sina för och nackdelar. En fördel med skägget är att råttor inte kommer åt att skada nosen vid en eventuell rått-jakt. Schnautzern avlades faktiskt fram just för rått-jakt och mitt släkte har genom tiderna gjort framstående insatser inom detta område. (För min del har det dock mest handlat om damm-råttor). En annan fördel med skägget är att man kan använda det som en plog när man drar fram i snödrivorna. Men nackdelen med skägget som-en-snö plog är att snön fastnar i små isiga drivor som sitter kvar länge och kyler ner den känsliga nosen. Därför uppskattad jag att mina flockmedlemmar torkar bort snön när vi kommer in från våra promenader.

 

Snösmocka

5 Jan

I natt slog den sk. Snösmockan till i stora delar i Sverige (ref Aftonbladret). Just där jag bor kom det inte så mycket snö – men kyla! Mamma-matte plockade därför fram min vinter- jacka och det var med spänning jag tog på mig den (eller ja, Mamma-matte tog på den för jag tycker att det är krångliget att knäppa jackan med mina tassar). Skulle jackan fortfarande passa? Har jag hållt mina mått sedan förra året? Jajamen, det hade jag! Så jag behöver inte hoppa på trenden med special dieter i januar som så många andra gör. Kanske ska jag skapa en egen diet? Spira dieten skulle den heta. Grundelementen är att vila mycket, äta mat så fort det knorrar i magen och att röra på sig ordentligen. Basnäringen är kärlek.

 

Mästerschnauzer i strumpor

22 Jan

Med inspiration av de gamla folksagorna poserar jag här i ett par lång strumpor. Den berömda Mästerkatten uträttade storverk för sin husse när han fick sina stövlar. Men jag känner mig mest ledsen och instabil med dessa strumpor uppdragna över benen. Det kanske syns? Inte min grej helt enkelt; jag gillar bättre att gå bartassad.

 

Snabbare än sin egen skugga

30 Jan

Luky Luke är en klassiskt västern berättelse där cowboy Luky Luke modigt kämpar mot de tre bröderna Dalton. Luky är en duktig skytt som drar pistolen snabbare än sin skugga. Vi har vissa likheter Luky och jag. På bilden ser ni min skugga då jag lystrar efter misstänkt korv-pappers-prassel från köket. I själva verket står jag redan på tröskeln till köket och försöker förleda husse till att ge mig ett smakprov – skuggan hann helt enkelt inte med!