Juli 2017

Förvirrad!

1 Jul

Tänk så olika hundar och människor tänker ibland. Om någon lägger en smörgås ovanför min matskål, i perfekt noshöjd och sedan lämnar den obevakad; hur tänker hunden så? ”Perfekt! Slå till direkt! Hmmmmm, Konsums vardags limpa med smör och hushållsost” (tog 27sek. att inhalera). Hur tänker människan? Ja, det var inte då svårt att uppfatta;”Jäkla sk-t hund! Hon åt upp mackan!” Skrek människan (=Mamma-matte) surt. Sedan var den morgonen förstörd.

Nyfiken i en strut

1 juli

Nja, nyfiken i en låda passar bättre. Min flock diskuterade ifall jag är beredd att göra precis vad som helst för en bit gottis. Ja, allt utom att äta tomat i så fall. Här är jag beredd att ikläda mig en papp kartong för att få smaka på Lunda-hussens middag. Helt klart värt.

Trögare kan ingen vara…

2 juli 

Länge trodde människan att hon var den enda varelsen på jorden som tillverkade och använde verktyg. Numer vet man att primater har en intelligens motsvarande en treåring och att många djurarter använder verktyg för att tillverka sina bon. Tyvärr dröjde det ända till 2017 innan människan (ja eller i alla fall mina människor) insåg att J.A.G använder verktyg. I går var sista kvällen Lunda-hussen var hemma för den här gången och det festades rejält i köket. Kött doften var nästan outhärdlig och jag väntade tålmodigt på smakbitar. Men det kom inga! För att de skulle fatta budskapet puffade jag in matskålen över tröskeln. Jag får inte passera tröskeln men jag löste det genom att puffa till skålen så ordentligt att den kanade in i köket. Här har ni! Lägg nu upp maten här i skålen bara! De tittade bara förbluffat på mig. Men hon pratar ju med oss ropade ung-hussen! Sedan var snacket igång och de glömde att ge mig mat. När jag blivit ännu bättre på att kommunicera tänker jag ringa HOM (hundombudsmannen).

På långresa med Långhusse!

3 juli 

Jag tog med min Långhusse på en resa som tog flera timmar eller flera dagar. Det är svårt att uppskatta tiden när min tidsuppfattning är reducerad. I vilket fall som helst så stannade vi på ett ställe för att dricka vatten (min Långhusse tog en latte) och för att kissa. Det var skönt att röra på sig och springa runt runt, runt, runt så att jag såg ut som ett grått rep och tills Långhusse blev yr i huvudet.

 

Hållbart på sniskan!

8 juli 

Jag, Långhusse, Mammamatte, hennes bror och hans två flickvalpar besökte ett underligt ställe får jag säga. Det var en jättestor trädgård med olika utställningar som handlade om att ta hand om vår planet vi bor på. Huset som jag står framför symboliserade hållbar framtid. Fast jag förstår inte varför huset lutar?

 

 

Ekologisk kyckling

8 juli

Min Mamma-matte har en bror som heter som ett rep fast baklänges. Han renoverar ett torp och den här veckan har Lång-husse och jag stöttat honom i det arbetet. Lång-husse genom att jobba som en hel karl och jag genom att låta som en hel hund. Man ska alltid sträva efter att göra det man är bäst på! I den flocken ingår två jättesöta valpar och här ser ni hur en av dem skämmer bort mig med kycklingfilé.

Rookie på önskelistan

9 juli

I vanliga fall brukar det stå:
1.Oxfile
2. Entrecote
3. Oxfilé
… på min önskelista. Men skam den som inte kan ändra sig. Jag har just upptäckt hundglass och nu drömmer jag om att få köra ner nosen i en glasskula en varm sommardag. Undrar vad som smakar bäst; lever, lax eller älg?

 

Underifrånperspektiv

10 juli

Du som läst min blogg känner till att jag inte får vara i köket när min flock äter. Vad jag tycker om detta är känt både hos mina läsare och hundliga myndigheter. Min nos är mycket känslig och kan uppfatta exakt vad som finns på bordet, ovanför. Här är några bilder från olika tillfällen då jag sticker upp mitt vackra ansikte för att sondera terrängen och om jag har tur (kanske händer det en dag) får en smakbit och bekräftelse på vad min nos redan vet.

Alla älskar mig!

10 juli 

Jag hörde mystiska steg utanför dörren och när dörrklockan ringde så signalerade jag på mitt sätt att det kommer främlingar. Det var inga främlingar utan min andra familj som kom på besök för att hälsa på och klappa på mig. Vi hade en underbar stund i hallen när de i det närmaste slogs för att klappa mig. Underbart att vara älskad!

 

Mycket får jag stå ut med…

15 juli 

I dag åkte vi för att handla mer mat till mig. Jag äter ris med anka som både är gott, bra för min päls och lättbajsat. Mammamatte fick för sig att prova en regnjacka på mig. Menade hon på allvar att jag skulle gå omkring och se ut som en banan? Tack och lov satte Långhusse ner tassen och köpte en svart snitsig jacka till mig.

 

Nu är jag laddad

18 juli 

Idag är vi bjuda på sommar lunch hos våra kompisar. Jag har laddat med välkammat skägg och bästa gå-bort scarfen. Om jag vår försiktigt, och inte släpar skägget i backen på vägen dit så kanske, kanske  frisyren håller hela vägen fram. Nu är väl inte det så troligt, så Lång-husse förevigade min fina sommar-look med ett foto.

 

Hårmousse för att se bättre ut – under luggen

31 juli 

Jag missade min frisörtid i juni, och nu börjar jag, för att citera min Mamma-matte, ”sunka igen”. Jag är inte säker på vad hon menar med det, men det jag är iallafall helt säker på är att jag ser jättebra nu när jag fått frisyr mousse i luggen.

 

 

 

Bad jag om detta?

31 juli

I helgen var Mamma-matte & lång-husse på lyxhelg och hundar och diverse ung-hussar fick inte följa med. Den hemmavarande Ung-hussen slog klackarna i taket och tyckte det var skönt att få rå sig själv i huset, men jag var inte helt nöjd med den lösningen. Därför utlokaliserades jag till min underbara extra familj, men för att även de skulle vara nöjda med den lösningen (?) badades jag först. Vissa saker är bara sköna när de är överstökade, bad är en sådan sak.

dig