Juni 2017

Smuts under tassen?

9 Jun

Mina flock meddlemmar brukar nogsamt torka mina tassar när jag varit ute och promenerat dem. Jag tycker kanske inte att själva torkningen är så kul, men det är skönt att vara ren och torr om tassarna. Men vad är det jag ser här? Är inte Mamma-mattes lös-tass lite solkig undertill? Det är jag själv som har transporterat in lös-tassen till badrummet. Jag vet att en mogen tik i min ålder inte ska hålla på med sådana hyss, men ibland kan jag inte låta bli.

 

Ung husse tar studenten

16 juni 

Jag är SÅ stolt; nu har jag coachat ung-hussen ända fram till studentexamen! Hela våren har vi kämpat tappert tillsammans. Han har studerat och jag har tålmodigt väntat på att han ska ha tid & ork att gå ut med mig. Och nu är vi i mål, men tyvärr visar det sig att han inte vill ha på sig sin käcka mössa. Ung-hussen fick många fina student presenter, bla en Nalle från BRIS som det stod ”krama mig”. Konstigt! Jag kan sätta en peng på att det stod ”tugga kärleksfullt på mig”

 

All kärlek till dig!

27 Jun

Idag har Lunda hussen varit och hälsat på hos min Ur-Mamma-matte på min gamla kennel. När han kom hem sniffade jag igenom hans kläder noga och jag upptäckte några doftspår av min mamma. De steg upp i nosen på ett starkt och skört sätt på en och samma gång. Min egen mamma. Jag hörde Lunda-hussen berätta för Mamma-matte att min mamma mår bra nu, men att hon gått igenom en tuff sjukdoms episod. All kärlek till dig mamma!

 

Olaga intrång

27 Jun

Lite märkligt är det. Förra året var det katter som var uppe och tassade på min ute-plats, och en del till och med kissade på den ?
För att få stopp på det köpte Lång-husse en ny Plats som katterna inte är så intresserade av. Men så idag dök det upp en ny invasiv art – en fågel. Den B.A.J.S.A.D.E på min Plats! Eller som Lång-husse lite fis-förnämnt sa, ”gjorde tvåan” på den. Resten av flocken var inte alls upprörda. De hade sina mjuka, valpiga röster och pratade om ”den stackars lilla fågelungen”. ”Den har nog trillat ur boet” ”Se så rädd den är”.
När jag tänker efter tycker jag också att den såg lite vimsig ut. Efter en stund lämnade den Platsen och Mamma-matte tvättade av den. Lugnet har återvänt.

 

Att släpa benen efter sig

29 Jun

”Att släpa benen efter sig” är ett uttryck människorna använder. Jag tror att det betyder att gå låååångsamt. För mig är det väldigt svårt att gå långsamt. Jag studsar heller fram och gör oöverlagda utfall när djur passerar framför nosen. Men jag släpar benen efter mig på mitt eget sätt. Idag är jag t.ex. så slö att jag inte ens fått in benen ordentligt under sängen där jag gömmer mig.