Mars 2017

Kär Schnauzer har många namn

6 Mar

Lång-husse är verkligen kär i mig. Han överöser mig med gottebitar, kramar och kärleksfulla smeknamn. Men ibland undrar jag hur det står till i hans Hjärnkontor. Är det öppet? Eller är det stängt p.g.a personalbrist? Korsdrag verkar det vara i allafall. I kväll kallade han mig Puppes. Men alltså, hur låter det!? Jag är av fin börd och har flera kända Scnauzrar i min släkt. Jag vill inte kallas för Puppes.

 

Stretching

12 Mar

Man kan stretcha på många sätt. Mamma-matte stretchar de sneda rygg musklerna efter en lång arbets dag framför datorn. Jag stöttar lite, som ni ser på bilden. Yoga-mattan är faktiskt ganska skön! Själv stretchar jag mest på morgonen när jag kliver ur korgen. Men det sägs också att jag stretchar andras tålamod. ”Jag är glad. Jag är glad. Jag är glad. Jag är glad” säger jag tex. När Lång-husse kommer hem efter en business-resa. Han påstår att det prövar hans tålamod. Fattar Nada.

Förstärkt kommunikation

12 Mar

Flera medlemmar i min flock är skickliga på kommunikation, Lång-husse tex. Ung-husse däremot brister ibland på en av kommunikationens hörnpelare: nämligen att lyssna. Trots att jag steppade i hög takt och skällde mycket uppfordrande fattade han inte att det var hög tid för min morgon toalett. Som tur fick jag hjälp av några andra i gänget som förtydligade mitt budskap på detta fiffiga sätt. Sedan tog det inte många minuter förrän jag kom iväg.

 

Känslig mage?

14 Mar

I mitt gryt finns en hink som det står KRÄK på. Den används då det ska saneras efter mina kräkar. Det kan ju tyckas konstigt att ha en särskilt hink för det, men mina flockisar tycker det är äckligt att använda en hink att putsa golv med som tidigare innehållit mina sk. uppkast. Jag har en ganska känslig mage och kräks ofta, men Mamma-matte håller inte med om det. Hon påstår att jag har en alldeles VANLIG mage. En mage som reagerar på ett VANLIGT och FÖRUTSÄGBART SÄTT inför uppätna pinnar, betat gräs, sönderslita goseleksaker och i lönndom uppätna tunnbrödsmackor. Jag vet inte det jag. Jag känner mig ganska känslig. Särskilt idag då hinken varit framme 2 gånger.

 

Smutsig hund får buren

23 Mar

Efter några dagars klagande på min odör (?) var det i dags för ett morgon-dopp. Vanligtvis skakar jag efteråt min päls noga och omsorgsfullt, så att alla droppar flyger av och jag torkar snabbare. För att sätta stopp för detta otyg (?) bar Lång-husse in bilburen åt mig. Tanken var att jag skulle ligga därinne tills jag torkat. Men jag tyckte det var så mysigt att jag passat på att rumsera om där inne hela dagen faktiskt. Känns lite som att vara på väg mot äventyr i bilen, samtidigt som man är kvar i hemmets trygga vrå. Passar mig perfekt.

 

Solkatt?

24 Mar

Ni vet hur det är. De första solstrålarna som värmer. Då är det skönt att sätta sig (ja, eller lägga sig ner om man är hund – vi är lite mer lata av naturen) vid husväggen och låta den vintertrötta kroppen tina. Här har jag legat i timmar. Som en – för att använda ett av de mest underliga begrepp som finns – solkatt. Behöver jag en sol-skyddsfaktor tror ni? Som skydd mot solen eller mot katter…

 

Vackra tassavtryck borttorkade

30 Mar

Jag har hört talas om att berömda skådespelare och andra personer får göra tassavtryck på en av Hollywoods berömda gator. De trycker ner sina tassar i våt cement, gör avtryck som sedan får stelna. Därefter sätter de fast en skylt med deras namn. I går och idag har jag varit på Petras pensionat och haft väldigt roligt. Så roligt att när jag kom hem så rusade jag runt runt runt i hallen som jag brukar för att visa min glädje. Till min glädje så såg jag att mina vackra tassar hade gjort avtryck på golvet från leran jag burit med mig hem från pensionatets vilda lekar. Stolt låg jag och väntade på att långhusse skulle sätta dit en mässingsskylt med mitt namn. Vad tror ni den token gjorde? Gick och hämtade en golvmopp och torkade bort avtrycken från mina tassar. Är det verkligen lagligt att behandla en välrenommerad Schnautzer med stamtavla på detta vis?