November 2017

Morgonstund har frågor i mund

20 november 

Våra morgonpromenader är spännande och när vi beger oss iväg är det många frågor som ivrigt surrar i mitt huvud, så även idag. Ska jag träffa den mysiga hundtjejen här på gatan? (det gjorde jag). Vad är det för underlag? (frost/snö). Vilken sträckning ska vi gå? (den klassiska  ”Åttan”). Ett särskilt brännande fråga är den om pinnar. Ska jag hitta en pinne? (det gjorde jag). Har någon hundkollega burit på den innan jag hittade den (tror inte det, den var fastfrusen i marken och jag fick jobba hårt för att få loss den). Och så….. vart tog pinnen vägen? (visst är det märkligt. Ena stunden travar jag stolt med en pinne i munnen och i nästa stund är den borta?)

Gullegris

20 november 

Matte har sin Gullegris, och jag min…

Ljus i mitt palats

25 november 

Som omhuldad prinsessa har jag både marmorgolv och äkta mattor i mitt palats. Sedan i morse har jag också stjärnhimmel i taket! Det är SÅ fint! Nu kan jag ligga under mina stjärnor och förstrött fantisera om vad som ska dyka upp på min jultallrik i år.

Flitens lampa

27 november

Idag var Mamma-matte och Lång-husse iväg och uträttade lite ärenden. De kom hem med kinder blossande av iver och konsumtion och ur en av kartonger dök en ursnygg lampa upp!  Eftersom jag har en viss ovana att dra ner lampor sattes den nya lampan fast med en rejäl klavott häftmassa på fönsterbrädet (2 lampor har krossats på detta förargliga sätt). Det jag inte riktigt fattar är varför mina flockmedlemmar med illa dold sarkasm säger saker som ” se där, här lyser flitens lampa på lättjan igen” när de tittar in i mitt rum. Är det någon av er som följer min blogg som fattar vad de menar?