September 2017

Hjärtat på rätt plats

4 september 

Den här veckan har jag checkat in på mitt favorit pensionat. Jag har egen kupé med en liten mysig täppa utanför. Dessutom finns det en massa trevliga kompisar att snacka/skälla med. För att inte mina flockmedlemmar ska känna sig ensamma har de åkt till andra pensionat, som riktar sig till människor. Lång-husse och Mamma-matte bor på ett pensionat långt bort i ett land där det finns hundar som har det svårt. De har berättat för mig att de därför lagt pengar i den här sparbössan, som samlar pengar till hundar som varken har hem eller pensionat att bo i. Det är fint. Man ska ha hjärtat på rätt plats, dvs. nära hunden.

Petra har fattat

6 september 

Som jag tidigare nämnt passar mina flockmedlemmar på att resa lite när jag är på pensionat. Idag har de rapporterat om hur hundarna på deras semesterort har det igen. Se på den här stackars jycken! Det är fint att någon ställt fram en rejäl hink med vatten till den, men hunden är ju fastknuten med ett snöre vid bilen! Och det verkar vara alldeles för varmt för den har krupit in under bilen för att få lite svalka. Så ska vi inte ha det! Vi tycker om att vara där människorna är. Vi uppskattar också svalkande skugga och ligger gärna på ett mjukt underlag. Petra på mitt pensionat har fattat galoppen till 100% och jag önskar att hunden på bilden kunde få det lika bra som jag har det.

Fler coola killar

7 september

Åke på mitt dagis gillar bilar och brukar faktiskt vara den som rattar bilen på mornarna när hans matte lämnar av honom. Det har jag berättat förut, av den enkla anledningen att jag tycker att det är coolt att han har körkort. Men det här står inte långt efter (se bilden nedan). Mina flock medlemmar är bortresta till varmare breddgrader, och kolla så det går till där. Den här snubben hänger ju ut genom bilfönstret! Visst ser han fräck ut.

Kroppsspråk

7 september 

En central del av hundars kommunikativa förmåga handlar om att läsa kroppsspråk. Den här skylten sitter utanför en vacker innergård där Mamma-matte och Lång-husse befinner sig just nu och de har bett mig utläsa skylten. Men istället för att ge ett rakt svar fick de några olika alternativ. Tyvärr svarade de fel, men du som följer min blogg är säkert klipskare; så vad väljer du?
1. Jag är leksugen!
X. Jag behöver ut och lätta på trycket
2. Vet du var jag grävde ner mitt ben?

Vass slapparkonkurrens

9 september 

Du som noga läst min blogg känner till att jag är en av de främsta inom disciplinerna klassiskt och fri stil i slapparsporterna. Mina kära flockmedlemmar har på sin resa observerat hittills okända slapparproffs som kan ställa till det för mig i nästa slappar-WM. I stort sett på varje gata ligger de och hårdtränar. Men jag har svårt att tro att någon av dessa fullblodsproffs kan matcha min Baraniskruv. När mammamatte och långhusse kommer hem ska jag föreslå ett träningsläger på orten för att studera hundarnas fri stil, som jag motvilligt medger är briljant.

Lugnt och skönt på Pigga hunden

9 september 

Jag bor – som du kanske redan vet – denna vecka på Petras hundpensionat Pigga hunden. Jag har berättat lite om hur det ser ut i tidigare blogginlägg. Här är en bild på mig när jag ligger och filosoferar efter att sprungit runt med mina kompisar.

Inte 100% normalt

15 september

För människor är det normalt att tappa mellan 50 och 100 hårstrån om dagen har jag hört. Statistiken för hundar generellt känner jag inte till, men den för schnauzrar kan jag utan och innan. Efter lite känslomässig turbulens kombinerat med en rejäl trimning resulterar i minst 50 -100 TUSEN tappade hår per dag! Det ser ut som ett mysigt vinter landskap här hemma. Små vita drivor överallt, men inte av snö då, utan av mitt ulliga underhår.

VAH – Vård av husdjur

21 september 

På Mamma-mattes jobb finns det många flinka och kloka arbetskompisar med hjärtat på rätt plats. En särskilt skarpsynt arbetskompis har nu informerat min flock att en professor vid Linköpings universitet, Jan Jensen, har berättat att vi hundar kan behöva VAH, Vård av Husdjur, när vi är sjuka. Professor Jan manar att VAH kan vara viktigt för både hunden och hussar & mattar. Det är ju vad jag precis alltid har hävdat; Vårda mig! Curla mig! Gulla med mig! Det mår vi alla bra av. Förresten har jag skrivit på en lobbylista för VAM = Vård Av Människa. Vi är många hundar här ute som gullar och stöttar våra flockmedlemmar när de mår dåligt.

Här ser ni när jag laddar upp för nästa VAM-pass. Den här gången tänker jag fokusera på Lång-husse, som fortfarande lider av sviterna av Montesumas hämnd (Mexikansk magsjuka deluxe).

En legendar har gått ur tiden

22 september 

En legendar har gått ur tiden. Idag har vi måtts av det tråkiga beskedet att Bärgar-Doris gått ur tiden. Hon har spridit glädje och värme omkring sig, samtidigt som hon varit en förebild för oss schnauzrar. Vi tänker på dem som saknar henne, eller en alla andra som saknar en kär familjemedlem.

Foto: Mercedes Bentz Nyheter

Puttan i blåbärsskogen

24 september 

Puttes äventyr i blåbärsskogen är en saga skriven av Elsa Beskow. Den handlar om en liten pojke som ger sig ut på äventyr och upptäcker världen genom att pröva nya perspektiv. Men nu är tiderna andra. Inte bara pojkar är äventyrare, utan även flickor. Se på mig bara, idag var Puttan på äventyr i blåbärsskogen! Vilka dofter! Vilka pinnar! Innebörden i begreppet ”Skogstokig” blev äntligen helt klar för mig.

Nyfiken i godispåsen

29 september 

På fredag eftermiddagar brukar Mamma-matte och Lång-husse förgylla arbetet med en påse youghurt gottisar. De smaskar och smaskar och prasslar med påsen. När Lång-hussen lite nonchigt slängde den tomma påsen på golvet (han är så barnslig att han tycker det är kul att provocera Mamma-matte) kastade jag mig över påsen med förhoppningen att de missat en bit eller två. Nehej då, den var tom. Dessutom fastnade påsen på huvudet! De andra skrattade hjärtlöst. Fy vad taskigt! Som tröst fick jag en egen gnag pinne istället.